Тя разби мита за глупавата блондинка и стана една от най-популярните млади жени в началото на 21 век. Днес звездата от „Професия блондинка“ Рийз Уидърспуун навършва 45 години.

Снимка: Getty Images

Истинското име на актрисата, която е родена в Ню Орлеанс, е Лаура Джейн Рийз Уидърспуун. Рийз всъщност е моминското име на майка ѝ. Когато започва актьорската си кариера, тя променя името си на Рийз Уидърспуун.

Да бъде актриса винаги е било мечта за Рийз.

Когато бях малка много мечтаех да съм актриса, което е странно, защото и двамата ми родители се занимават с медицина. Когато бях на 7 години се снимах в реклама на цветарница. Бабата на най-добрата ми приятелка беше собственик. Снимах се в рекламата и много ми хареса.

Момичето успява да измоли от майка си да я запише на курсове по актьорско майсторство и когато е на 14 попада на съобщение, че се търси млада актриса за филм. Тя се явява на кастинг и получава главната роля в драмата „Човекът от луната“.

Снимка: Getty Images

Следват още няколко роли, от които тя научава много за актьорската игра. Рийз участва в киното и в телевизията. Тя има дори роля в сериала „Приятели“, където в два епизода изпълнява ролята на Джил – сестрата на Рейчъл (Дженифър Анистън).

Снимка: Getty Images

Без съмнение 2001 г. е най-важната в кариерата на Рийз, защото тогава излиза тийнейджърската комедия „Професия блондинка“, която я превръща в световноизвестно име. Във филма тя играе блондинка, която си поставя за цел да стане адвокат.

Снимка: Getty Images

Макар филмът да не успява да постигне моментален успех, с времето се превръща в класика в жанра. Лентата получава смесени отзиви от критиците, но всички са категорични, че Рийз се справя повече от прекрасно.

И въпреки че „Професия блондинка“ да остава един от най-известните ѝ филми, далеч не е най-печелившият. Актрисата играе още в анимациите „Ела, изпей!“ и „Чудовища срещу извънземни“, които събират почти 1 млрд. долара от продажби на билети. Сред най-успешните ѝ филми са още „Да преминеш границата“ и „Сватбен сезон“.

Снимка: Getty Images

През последните години актрисата успешно се изявява в телевизията и участва в сериалите „Големите малки лъжи“ и „Сутрешното шоу“. В бъдеще пък ще я видим отново в продължения на два от най-успешните ѝ филми – „Ела, изпей 2“ и „Професия блондинка 3“.

Рийз Уидърспуун е любимка на цяло поколение момичета и често радва почитателите си със свои детски снимки. На следващата страница може да видите някои от най-интересните снимки, които Ризй Уидърспуун е споделяла в социалните мрежи >>>