Носителката на „Оскар“ Рийз Уидърспуун е на 23, когато ражда първото си дете – дъщеря Ава, на 27, когато дава живот на първия си син Дийкън и на 37, когато се появява по-малкият Тенеси, който навърши 7 тази седмица. Рожденият ден на най-малкото й дете явно е причината актрисата да разсъждава върху майчинството и какво е научила от 1999 година досега като майка.

В своя канал в YouTube 43-годишната блондинка публикува видео, в което разказва какво е да станеш майка, преди да навършиш 30 и след това, за страховете и за предизвикателствата.

Рийз през 1999 г. - кадър от филма "Секс игри", в който участва. Това е и годината, в която актрисата става майка за първи път.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Майка съм от 1999 година. Забременях, когато бях на 22 и родих на 23. За да бъда честна – беше страшно. Бях изплашена. Не знаех какво ще се случи с работата и кариерата ми. Целият ти живот ще се промени. Всичко, в което вярваш, всяко парче храна, което ядеш, всяко парче независимост, което имаш. Не можеш да излезеш, без да мислиш за някого.“

„Разбрах, че да имаш деца е натоварващо за физиката и е тежко за тялото, така че се радвам, че родих двете си деца, когато бях по-млада... Да имам бебе на 37 беше наистина много по-трудно.“

Уидърспуун говори и за всички фактори отвъд това, което можеш да купиш с пари – като обществото, семейството и подкрепящия партньор.

Рийз през 2006 г. с бившия си съпруг, който е баща на първите й две деца - Раян Филипе.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Смятам, че отвъд парите, извън това дали си добре в кариерата и в живота, е важно да се запитаме дали обществото и семейната среда са добри. Говорили ли сте с партньора си за това? Говорили ли сте как ще се случват нещата логистично? Питали ли сте се как всичко това ще сработи?“

Рийз продължава с думите:

„Това са неща, за които много хора ме питат. Казвам им, че ако искат да бъдат майки и това е важно за тях, те имат пълното право да станат майки. Казвам им да не се отказват заради всички неща, които могат да се окажат бариера. Ще се справите с всичко.“

Интересно ни е да разберем дали актрисата съветва същото и дъщеря си Ава, която в момента е на 20 и почти е на възрастта, на която Рийз ражда за първи път.

С дъщеря си Ава - май 2019 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ава и Дийкън (15) са от първия й брак с актьора Раян Филипе, а 7-годишният Тенеси е от сегашния й партньор и съпруг Джим Тот.