Ако сте жена към края на 20-те си години, почти със сигурност някога сте гледали „Професия блондинка“. Филмът, който излезе преди 18 години, се превърна в тотален хит сред тийнейджърките и само две години по-късно беше направена втората част. Наскоро стана ясно, че текат подготовките на нов филм, който ще продължи историята.

Актрисата Рийз Уидърспун потвърди, че очаква да се снима във филма с нетърпение: „Ел Уудс е страхотен и обичан персонаж. Когато човек гледа филмите, иска да се впусне в приключения също като нея. Затова и се радвам на всяка възможност да вляза в ролята.“

„Професия блондинка“ и изгряването на Рийз Уидърспун

„Професия блондинка“ разказва за красива млада жена, която почти случайно започва да учи в правен колеж и открива, че не е толкова глупава, колкото я мислят всички. Тя успява да се пребори с предразсъдъците за блондинките и започва адвокатската си кариера, научила, че има по-важни неща от външния вид и момчетата.

Първият филм излезе през 2001 година и веднага се превърна в любим на момичетата в Америка и по света. Критиката, по принцип унищожителна за подобен тип филми, се оказа изненадващо благосклонна към „Професия блондинка“. Добрите ревюта се дължаха предимно на таланта на младата Рийз Уидърспун.

Снимка: Getty Images

След успеха си в романтичната комедия, актрисата се снима още в „Панаир на суетата“, „Вода за слонове“ и „Вроден порок“. Тя изпълнява и една от главните роли в хитовия сериал „Големи малки лъжи“, в който си партнира с Никол Кидман и Зоуи Кравиц, а от тази година и с Мерил Стрийп.

„Професия блондинка“ като бродуейски мюзикъл

Комерсиалният успех на първия филм осигури продължение само две години по-късно. „Професия блондинка 2“ обаче беше разочарование. Единственото положително в него е, че Рийз Уидърспун остана на ниво и изигра ролята си без грешка.

И въпреки че историята на Ел Уудс сякаш се изчерпа на големия екран, феновете не можеха да оставят историята да си отиде просто така. През 2007 за пръв път мюзикълът „Професия блондинка“ беше поставен на Бродуей и се превърна в хит, който се играе и до днес. След успехът в САЩ, мюзикълът беше поставен в още няколко държави по света, а във Великобритания дори получи наградата „Лорънс Оливие“ за най-добър нов мюзикъл.

Професия блондинка 3 – завръщане след 15 години

Третият филм от поредицата се очаква да излезе по кината около Свети Валентин догодина. Засега е потвърдено участието на три от актрисите в оригиналните два филма – Алана Юбак като Серена, Джесика Калфиел като Марго и самата Рийз Уидърспун като Ел Уудс.
Сценарият вече е готов, но снимките на филма все още не са започнали.