Барбадоската красавица днес е царицата на грима, преобразяването и е абсолютен трендсетър. Като тийнейджърка обаче Риана не е носила никакъв грим макар майка й да работела като професионален гримьор, била срамежлива, а прическите й били от странни по-странни.

В едно от последните интервюта, които 29-годишната певица дава, публикувано в InStyle.com, разказва за линията си продукти за разкрасяване Fenty Beauty, която беше пусната на пазара през септември, кой я е вдъхновил за създаването й, както и за детството в Барбадос.  

Винаги ли си знаела, че искаш да създадеш цяла серия продукти за разкрасяване?
Всички имаме идеи какво искаме да направим, а за мен красотата беше естественото продължение, защото гримът е огромна част от кариерата ми и външния ми вид. Исках да реализирам идеята от години, но трябваше да е истинско, нещо, от което професионалистите в сферата и жените по света ще бъдат респектирани.

Имаш ли любим продукт?
Харесвам хайлатъра Killawatt, защото може да бъде използван по много различни начини. Нанасям го на клепачите си, на скулите и по тялото. Текстурата е мека и нежна, почти като течност и е супер озаряващ. А изборът от цветове е огромен.

Спомняш ли си първия път, когато използва фондьотен?
Когато бях тийнейджър и все още живеех в Барбадос и трябваше да участвам в конкурс, майка ми ме гримира за повода. Никога няма да забравя чувството, което изпитах, след като видях как изглеждаше кожата ми с фондьотен. Влюбих се в продукта, беше като Фотошоп. Обичам гримът ми да изглежда като кожа – много добра версия на кожата ми.

Майка ти е била професионален гримьор...
Така е. Тя работеше в магазин за козметика в Барбадос и правеше сватбен грим. От там произтича и моята мания към козметиката и парфюмите, но не ми беше разрешено да нося грим, ако не ставаше дума за специален случай.

Как изглеждаше в гимназията и с каква прическа най-често излизаше?
Бях с плитки, докато не започнах да се къдря. След това започнах да я връзвам и да я изправям. Имала съм наистина странни прически. Правила съм странни неща с нея – като например да пусна кичур от вързаната ми коса или да имам само две сплетени плитки в основата, които захващам с ластик на опашка.

Сега, когато си експериментирала с толкова много визии, коя от тях ти е любима?
Определено, когато бях облечена с рокля на Жан-Пол Готие по време на Американските Музикални Награди през 2013 година, а косата ми беше захваната с големи фиби. Изобщо не беше по правилата. Не можех да повярвам как изглеждам, но накрая се харесах и носех косата си по същия начин в следващите две седмици.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В кой момент от кариерата си успя да навлезеш в свои води?
След Good Girl Gone Bad (2007). Този албум ме накара да се запитам „Какво имам да губя?“. Трябва да бъда себе си. Трябва да съм в мир със себе си през всеки ден от живота си.

Какъв съвет би дала на младите момичета?
Най-голямата грешка, която могат да направят, е да се сравняват с някой друг. Младите момичета не знаят кой път да поемат и все още опознават себе си. И това, на което ги учим  чрез социалните медии, е че трябва да бъдат перфектни. Отказвам да приема, че това трябва да се случи на всяка цена. Аз единствено знам как да бъда себе си, а хората, които са себе си, процъфтяват. Давам всичко от себе си, за да окуражавам момичетата и жените да уважават своята уникалност и да бъдат 100% верни на себе си.