Родена като Хедвиг Ева Мария Кийслър в Берлин (1913 – 2000 г.), Хеди Ламар е известна австро-американска актриса и математик-изобретател. Известна е със своята екзотична красота в златната ера на „Метро Голдуин Майер” и е първият секссимвол на компанията от това време. На 16 години попада в актьорско училище и започва да се снима във филми, но става истински известна с участието си в първия игрален филм в света, който показва женска голота – „Екстаз”. Заради времената първоначално излиза орязан по киносалоните, а в последствие бива забранен. През 1940 г. заедно с композитора Джордж Ентейл, Хеди прави откритие, което всеки от нас използва днес. Тогава било наречено "Сикрет комюникейшън систем", а днес е в основата безжичните телефони, телевизията и разпространението на телевизионни програми.

Всяко момиче може да изглежда обаятелно. Всичко, което трябва да направи е да стои на едно място и да гледа глупаво.”

„Една добра картина винаги е била като приятел за мен. Прави ми компания, кара ме да се чувствам удобно и ме вдъхновява.”

„Не се страхувам от смъртта, защото не се страхуваm нещо, което не разбирам. Когато започна да мисля за това, си поръчвам масаж и забравям.”

„Съветвам всички да не спестявате: харчете парите си. Повечето хора спестяват цял живот и накрая оставят парите си на някой друг. Парите са, за да им се насладите.”

„Има нещо забавно в цялата история с мъжете и жените. Мъжете плащат, за да притежават жените, плащат и за да се отърват от тях. Жените плащат само емоционална цена. Нито едно от двете не е лесно.”

„Ако мъж ти даде златен ключ за дома си, той има правото на посещение по всяко време.”

„Американските мъже се интересуват само от две неща – пари и гърди. Това за мен е прекалено тесногърдо виждане за нещата.”

„Мъжете са най-мъжествени и най-атрактивни на възраст между 35 и 55. Под 35 мъжът има твърде много да учи, и аз не разполагат с време за това.”

„Стълбата на успеха в Холивуд обикновено е в реда агент, актьор, режисьор, продуцент, водещ, а ти си звезда, ако спиш с всеки един от тях в този ред. Сурово, но е самата истина.”

„Всичките шест съпрузи се омъжиха за мен по различни причини.”

„Предпочитам да нося бижута в косата си, отколкото където и да е другаде. Лицето трябва просто да блести със собствения си блясък.”

„Смятам, че жените прекалено много мислят за своите дрехи. Мъжете не им пука толкова за тях. Ако те харесвам момичето, най-вероятно ще харесат и дрехите й.”

„Ако използвате въображението си, можете да погледнете към всяка актриса и да я видите гола ... Надявам се да съм ви накарала да използвате въображението си.”

„Церемонията отне 6 минути. Бракът траеше същото време, а едва успяхме да се разведем за повече от една година.”