Скритите таланти на България e целогодишна менторска програма на „Операция Плюшено мече“, която помага на талантливи младежи, лишени от родителска грижа или от социално слаби семейства, да получат шанс за професионална реализация. По време на Програмата те имат възможност да развият своя талант, да продължат образованието си и да получат шанс за един по-добър живот. Тази Коледа Coca-Cola и foodpanda обединяват сили и даряват 1 лев за всяко поръчано специално коледно меню за стипендии към Програмата. Със средствата ще бъде даден шанс на младежи, които имат нужда от подкрепа, да следват мечтите си и да развият своите умения. Подкрепете ги и вие! Защото заедно постигаме повече. Поръчай през специалните #СбъдниКоледа менюта. Разберете повече за инициативата на www.plushenomeche.org.

След Стивън днес ви запознаваме с Радослав от Габрово

Снимка: Ивелин ПенчевРадо, опиши ни накратко що за човек си.
Здравейте! Казваме се Радослав Косев, на 17 години съм, от Габрово. В момента съм ученик в 11 клас в средно училище. Живея в Център за настаняване от семеен тип. Най-голямата ми страст е футбола. Обичам тази игра!

Играта, която е пленила сърцето си, има много звезди. Кой е твоят кумир и защо?
Нямам конкретен любим футболист, но любимия ми отбор е "Ливърпул". Харесвам всички футболисти в него.

Би ли искал да приличаш на тях и защо?
Бих искал да приличам поне на един от тях.

Какво, освен футбол, би могло да се нарече твоя страст?
Момичетата! :))

Наближава Коледа, казват, че е време за сбъдване на чудеса. Представи си, че съществува някой, който наистина сбъдва желания. Напиши му кратичко писмо за това, което е най-скъровеното ти желание в момента, в което да обясниш защо е важно за теб това желание да се сбъдне. 

Сбъдвачо на желания,

Точно в момента много искам да взема шофьорска книжка. Тя ще ми помага много в живота, а и повечето деца на моята възраст взимат книжка и аз не искам да съм по-различен от тях.А най-най-съкровеното ми желание е да стана професионален футболист. Но това до голяма степен зависи от самия мен и разбира се, от шанса. Много ми се иска да имам шанса да вляза в професионалния футбол и да се докажа там. Това е нещо, което винаги съм искал, проявил съм много постоянство, вложил съм много воля, лишавал съм се от време с приятелите и правя всичко с много желание и страст. Да стана професионален футболист за мен наистина ще е сбъдната мечта и аз мисля, че за всички усилия, които съм положил, заслужавам поне да ми се даде шанс.

Научете повече за менторската програма от Михаела Стойкова, основател на НПО "Операция Плюшено мече":