Фотограф: Милена Стойкова

Скритите таланти на България e целогодишна менторска програма на „Операция Плюшено мече“, която помага на талантливи младежи, лишени от родителска грижа или от социално слаби семейства, да получат шанс за професионална реализация. По време на Програмата те имат възможност да развият своя талант, да продължат образованието си и да получат шанс за един по-добър живот. Тази Коледа Coca-Cola и foodpanda обединяват сили и даряват 1 лев за всяко поръчано специално коледно меню за стипендии към Програмата. Със средствата ще бъде даден шанс на младежи, които имат нужда от подкрепа, да следват мечтите си и да развият своите умения. Подкрепете ги и вие! Защото заедно постигаме повече. Поръчай през специалните #СбъдниКоледа менюта. Разберете повече за инициативата на www.plushenomeche.org.

В поредица от няколко интервюта ще ви представим част от талантите, които Програмата подпомага. Започваме със Стивън, който е на 17 години и се занимава с японска анимация. Благодарение на Програмата той вече е започнал уроци по рисуване в Пловдив, както и курс по 3D анимация и дизайн! 

Стивън, ако трябва да се нарисуваш като супергерой, кой би паснал на твоя характер?
Може би герой, който крие самоличността си, крие се в сенките и въпреки безразличието си подхожда със загриженост и понякога емоционалното му състояние би могло да го вкарва в неприятности, което е голям минус за този тип герои.

Движи плъзгача с мишката наляво-надясно за по-интерактивно изживяване

Опиши ни накратко що за човек си.
Инатлив, емоционален, нервен, но умеещ да запазва самообладание. На пръв поглед консервативен, но всъщност доста разговорлив, перфекционист, критичен, доверчив и твърде емоционален.

Как се запали по аниме илюстрациите и кои са ти най-голяма слабост като жанр – романтични, хумористични, трагични?
Запалих се още от малък, след като започнах да гледам аниме на име Naruto. И тъй като обичах да рисувам, просто прерисувах героите и това беше може би моето най-увлекателно и приятно занимание. Колкото до любим жанр - нямам такъв, защото всеки от жанровете допринася по свой начин към рисунките. Но ако трябва да избирам, може би любимият ми жанр ще бъде по-скоро екшън или фантастика.

Движи плъзгача с мишката наляво-надясно за по-интерактивно изживяване

Какво послание отправяш с рисунките си?
Все още нямам послание, което съм закодирал в произведенията си, но винаги съм твърдял, че ако човек иска да постигне нещо, той трябва да направи нещо по въпроса. Срещал съм много хора, които оправдават уменията ми с това, че имам талант, но не е вярно. Всичко е до времето, което си отделил в дадената сфера, всичко се свежда до опит и това, което се опитвам да кажа, е, че ако човек иска да се развие в нещо, тогава нека се захване със своето развитие в дадената сфера, вместо да си намира оправдание, защото иначе усилията му ще бъдат напразни.

 

 Движи плъзгача с мишката наляво-надясно за по-интерактивно изживяване

Наближава Коледа, казват, че е време за сбъдване на чудеса. Може ли да те помолим за нещо? Представи си, че съществува някой, който наистина сбъдва желания. Напиши му кратичко писмо за това, което е най-съкровеното ти желание в момента, в което да обясниш защо е важно за теб това желание да се сбъдне. 
Моето най-съкровено желание е да имам силите и обстоятелствата, които да направят изпълнението на целите ми в живота реалност.

Следете за останалите материали в специалната ни тема Писмо за Коледа.