Гигантското плюшено мече, което зрителите познават от ефира на bTV, тръгва на коледна мисия в цяла София. Целта му е да предизвика колкото може повече хора да споделят своите коледни мечти и на свой ред да влязат в ролята на Дядо Коледа за дете в нужда.

Всеки, който иска да се включи в кампанията, може да направи това, като разкаже за своята коледна мечта с хаштаг #СподелиМечта в социалните мрежи. След това може да избере и да зарадва някое от стотиците деца в нужда, които вече са споделили своята коледна мечта на платформата plushenomeche.org/otb/

На 13 ноември се отбелязва Световният ден на добротата - World Kindness Day. На този ден през 1998 г. в Токио е открита първата конференция на Световното движение за доброта. Чудесен повод да ви запознаем отблизо с основателката на НПО "Операция Плюшено мече" - Михаела Стойкова, и с дейността, която организацията й развива. 

"Операция Плюшено мече" е най-мащабната коледна кампания за сбъдване на мечти на деца и младежи в неравностойно положение в България. 

"Започнахме през 2012 г. като гражданска доброволческа инициатива и през 2016-а я регистрирахме официално като организация в обществена полза, за да можем да работим ежегодно и целогодишно с деца в риск и деца лишени от родителска грижа", разказва Михаела.

"Плюшеното мече е символ на детството. Затова реших, че е много подходящо име - обединява визията на цялата организация и това, което правим. Нашата идея е да връщаме детството на децата и Коледата. Покрай посещенията ни се раждат много красиви приятелства", споделя още тя.

Повече за кампанията и как да се включите научете от видеото с Михаела в началото на материала.

Екипът на Ladyzone.bg с подкрепя кампанията >>