На 72-годишна възраст почина носителката на "Грами" Али Уилис, която е най-известна с работата си по песента от интрото на култовия сериал "Приятели".

Али Уилис е писала текстове за песни и от други известни филми и поредици, като "Карате Кид" и "Ченгето от Бевърли Хилс". Именно за работата си по хита с Еди Мърфи "Ченгето от Бевърли Хилс" Уилис печели наградата "Грами" през 1985 г.

Авторката на текстове получава и номинация за наградата "Тони" през 2006 г. като автор на сценичната адаптация на "Пурпурен цвят".

Снимка: Getty Images

Най-големият хит на Али Уилис е началната песен на сериала "Приятели", която тя пише заедно със създателите му Марта Кауфман и Дейвид Крейн. Песента е изпълнена от групата "The Rembrandts".

След като сериалът тръгва по телевизията и почти веднага става хит, няколкосекундната песен става толкова популярна, че групата записва удължена версия, която оглавява класациите за музика през 1995 г.

Али Уилямс е починала точно на Бъдни вечер от сърдечен удар. Новината за смъртта ѝ беше разпространена от близките ѝ чрез профила ѝ в Инстаграм.