След супер успешното турне на Ед Шийрън в САЩ, където постави множество рекорди по посещаемост, през 2024 той ще дойде и в България. Радостта от новината обаче бързо се превърна в позод за сълзи. 

Трудностите и особеностите за закупуването на билети накараха много хора да бъдат не само критични, но силно саркастични в коментарите си. 

Но това все пак е Ед Шийрън - талантлив, всепризнат и заради музиката му на живо си залсужава да проявиш нечовешко търпение! А и заради тези 10 факта, които не знаете. 

Ето 10 любопитни истини за Ед Шийрън:

 1. Ед Шийрън е известен със своите над 60 татуировки, включително логото на кетчуп Heinz, плюшено мече и лъв. Интересното обаче е, че всяка от тях има символично значение за певеца.

2. Музикантът дава имена на китарите си. Те се казват Лойд, Феликс, Кирил и Найджъл.

3. Прякорът на изпълнителя е Теди.

4. В миналото е спал в метрото около седмица. На 17 г. завършва музикалното си образонавине в Лондон. Започва да нощува при познати – в продължение на 3 години няма къде да живее и се налага да измисля варианти ден за ден. Разказва историята в книгата си „Ед Шийрън: Пътуване в образи“.

5. През 2019 г. певецът обяви, че си взима почивка от музиката и социалните медии, за да се съсредоточи върху личното и професионалното си израстване.

6. Ед Шийран се жени за познатата си от училище – Чери Сийборн. Те се сгодиха през декември 2017 г. и се ожениха на частна церемония през януари 2019 г.

Снимка: Getty Images/Instagram

7. През септември 2020 г. двойката обявява раждането на дъщеря си Лира Антарктика Сийборн Шийрън.

8. Някои от песните на изпълнителя са вдъхновени от връзката му с шотландската певица Нина Несбит.

9. Имал е досег с кралски особи и е отличен от Принц Чарлз.

Снимка: iStock/Instagram

10. Любимата му настолна игра е „Монополи“.