Сагата "Да си купя билет за Ед Шийрън" накара социалните мрежи да бълбукат и кипят от настроения, колоритни коментари и смешни колажи, както не се беше случвало скоро! 

Коя беше най-силната провокация и защо хората предпочитат да пътуват до Румъния, а не да гледат концерта му в София?

Биляна Събева се занимава с дигитален маркетинг, хобитата й са пътувания и хубава музика. Тя вече е била на концерт на световноизвестния музикант в Лондон, но въпреки това иска да го гледа и в България. 

"Наредих се и аз в калабалъка, за да взема билети за концерта му на 31.08.2024 в София. Бях след първите 2000 сутринта, но сайтът е толкова зле направен, не запазва избраните места (нищо, че си с регистрация), както и да е - не стана и Ед ще го гледаме другаде май. За тези, които са успели, сигурна съм, че концертът ще е велик. Подгрява Калъм Скот, който също е невероятно талантлив."

Истерията и масовите затруднения за поръчка на билети на концерта провокираха множество забавни коментари. 

"ЗАМЕНЯМ ДВА БИЛЕТА ЗА ЕД ШИЙРЪН ЗА АПАРТАМЕНТ В МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ"  

"ТАТКО ТОЛКОЗ И ПРЕЗ 76-ТА ЗА ЛАДА НЕ Е ЧАКАЛ!"

"ЧУХ ЕДИН МОЙ ПОЗНАТ, ЧЕ УСПЯЛ ДА СИ КУПИ! О, ЧУДО, ФЕРАРИ ДА СИ БЕШЕ КУПИЛ, НЯМАШЕ ТОЛКОВА ЗАВИСТ ДА СЪБЕРЕ!"

"ТО БЕШЕ АПОКАЛИПСИС, ТО БЕШЕ ХАОС... МИЛИОН МЪРТВИ НЕРВНИ КЛЕТКИ...ЗА КАКВО. НА 25.11 ИМА КОНЦЕРТ НА ЛЕПА БРЕНА ПРИМЕРНО..."

Музикалната суперзвезда Ед Шийрън идва за първи път в България. Българската публика ще стане част от турнето му „+ - = ÷ x“ Mathematics Tour на 31 август 2024 г. в София на националния стадион "Васил Левски". 

ЗАЩО ХОРАТА ТРЯБВАШЕ ДА ИЗЧАКАТ ПОНЕ 793 ЧАСА, ПРЕДИ ДА СЕ СДОБИЯТ С БИЛЕТ?

Нели Георгиева, създател на дигитално съдържание, също сподели горчивия си опит с поръчката на билети за концерта на Ед Шийрън. 

"Ако Ed Sheeran знаеше какво се случва в Бг.. would go full Britney 2007. Аз бях на крачка. Вселената днес се огъна; времето се превърна в променлива и тръгна напред/назад. 1 Мин се превръщаше в 2, после в 624 часа; 286 456 българи станаха рязко фенове на Ед… нищо, че бях длъжна да му изпея целия репертоар, докато хора ме питаха защо съм толкоЗ крива днес и държаха да им пея, докато се сетят кой е причината…

Както се опитах да им обясня, че и те са вътре и чакат… им беше много забавно. На мен не. Целият ми ден се с*овни, нищо не свърших, виках на случайни хора… ЧАКАЛНЯТА на Тикетсмастърс(щото СА!) ме пусна да вляза за 5ти път, докато бях в родителска среща.. Огледах се нервно и се замислих дали ми пука какво ще си помислят родителите за мен, ако си извадя картата сега на чина и почна да попълвам… Оказа се, че ми пука.
И часовника ме върна в предучилищна, или 793 часа преди заветния билет на Васил Левски."

Снимка: Getty Images

Много хора споделиха срийншоти колко души има преди тях на дигиталната опашка, чакащи за билети. Неколкократно се случваше сайтът да изхвърля потребителите, да забива, да регистрира бъгове като грешно име или невалидна заявка, както и да реферира с липса на билети. 

И все пак - най-верните фенове успяха! Да - има ги, те са живи и са сред нас - хора, които си купиха билети за концерта на Ед Шийрън в България!

Успяхте ли да си купите билет за концерта на Ед Шийрън в България?

 "Изчакай малко и следи olx