Нели Рангелова изпраща добра година, в която очарова публиката си с уникален спектакъл, посветен на 45 години на сцената. И не само с него е свързан успехът й за 2023 г., а и с нови песни и с впечатляващ дует, с който зарадва почитателите си. Със своя приятел – неповторимият Георги Христов, направиха докосващата песен „Когато се огледам в очите ти” - макар след 30 години. За дългогодишната вярност помежду им изпълнителката с разпознаваем глас говори с любов. Нели Рангелова разказва пред Ladyzone.bg и за доброто, което тя не засвидетелства само по Коледа. Споделя и къде, и с кого ще бъде на Рождество, както и какво й предстои навръх Нова година.

Снимка: Личен архив

 

Нели, направихте чудна песен с Георги Христов! Сигурна съм, че идеята ви за този дует не е от вчера или днес, но защо чак днес се случи?

Хубавите неща не могат да бъдат прогнозирани с голяма точност! Една песен е едно цяло, събрано от музика, аранжимент, текст, изпълнител... Много дълго ние търсихме такава песен и в момента, в който събрахме необходимите компоненти (усмихва се), я записахме. И тя стана една прекрасна песен, в която всеки човек отъждествява себе си спрямо текста. Не напразно името й „Когато се огледам във очите ти” ти казва, че можеш да видиш всичко в тях. Песента е красива интерпретация на стихотворението на Джина Дундова-Панчева, на музиката на Невена Пейкова, на аранжимента на Гого Милтиядов и разбира се, прекрасното изпълнение на Георги Христов и моето. Мисля, че „Когато се огледам в очите ти” вече е широко известна, достъпна, понятна песен...

Коя е добрата новина за тази година за теб?

Първо аз направих в Софийската опера и балет своя юбилеен спектакъл „На бис”, който бележи моите 45 години на сцена. Второ – излезе песента „Чай от ласки”, с която спечелих първа награда на конкурса „София пее”. Третата добра новина е записът на прекрасната песен „На бис”, на която кръстих и концерта си. И четвъртата е дуетът ми с Георги Христов - „Когато се огледам в очите ти”. Така че тази година имам четири добри новини в професионален план (усмихва се)!

Снимка: Личен архив

Към добрите новини, свързани с теб, е, че си много хубава и си запазила позитивното си излъчване.

Всичко това е въпрос на старание, на грижа, на поддържане, на ген, така че не бих го сложила в графата „добра новина” (смее се), просто е факт!

„Когато се огледаш в очите” на Георги Христов, какво виждаш?

Преди всичко виждам цвета на очите му, който е уникален. Зеленикаво-кафеникав е и се променя от осветлението, но преди всичко виждам очите на един приятел, който ме гледа с обич и аз му отвръщам със същото.

Снимка: Жулиета Маринова

Как се случи и устоя във времето това непоклатимо ваше приятелство?

Ние сме приятели 40 години вече. Запознахме се с него през 1980 г., преди изпитите за Българска музикална консерватория, както се казваше тогава. Ходехме на подготвителни уроци по музика по онова време и до ден днешен нашето приятелство се развива, като минава през различни етапи, като при семействата (смее се). Щастлива съм, че мога да се чуя всеки ден с него и да си споделя всичко!

Защо обикновено около Коледа се сещаме да правим добро?

Това е типично, сякаш е коледно пожелание и е нещо като да си украсиш елхата. Но не всички хора постъпват по този начин единствено по Коледа. Има хора, които през цялото останало време на годината правят добро, но не държат да го оповестяват.

Снимка: Личен архив

И ти си една от тях!

Да. Аз задължително всяка година участвам в минимум две благотворителни каузи. От години участвам в „Race for the Cure” - за превенция на рака на гърдата, която винаги е през есента. Винаги подкрепям и дете в нужда. Тази година и миналата съм съпричастна към дом в Търговище, който е за дечица със специални потребности, което никъде не съм афиширала, разбира се. Толкова ме трогват тези дечица, като ги видя, че освен, че ми се къса сърцето за тях, те ме правят и щастлива. Преди това подкрепях каузите „Искам бебе” - правили сме благотворителни концерти за набиране на средства за инвитро процедури и има доста родени бебета вече. Научих се да подбирам каузите, което не означава, че омаловажавам други. Да не говоря, че много често, когато се обяви по телевизията, че се събират средства за болно детенце, никому не е нужно да казвам, че и аз се включвам. Но доброто е вътре в нас и ако ти по принцип не си добър човек, не би бил толкова отворен да правиш добро. Смятам, че болшинството от хората в днешно време и то тези, които нямат кой знае какви възможности, са готови да дадат последното си левче, отколкото много богати хора. Миналата година участвах и в „Българската Коледа” и сега чувам, че във Варна са получили един кувьоз. Ние ли трябва да правим това? Не трябва ли държавата? Още повече, че има много болни деца – около 30 хиляди бебета! Толкова ли не може някой, който е отговорен, да се погрижи? Преди години също събирахме пари за, лека им пръст, Боян Иванов и Борето Годжунов, за съпруга на Мария Мутафчиева. Ние, колегите, винаги се обединяваме и помагаме. Но, какво да кажа, сякаш това да събираш пластмасови капачки, ми звучи адски несериозно на фона на институциите и парите, които се харчат! Темата е дълга...

Снимка: Личен архив

Както казва народът – „направи добро и го хвърли зад гърба си”.

Никога не съм помагала с някакви очаквания – да ми се върне, например. Но практиката показва, че голяма част от хората, на които съм правила добро, отдавна са ме забравили, дори и не ме познават. Такива сме.

Казвала ли си: „Извинявай, сгреших!”

Винаги се извинявам. Аз съм много припряна и тъй като съм възпитана по друг начин – мразя лъжата, не мога да премълчавам истината и понякога съм си навричала неприятности, когато съм споделяла откровено мнението си. С годините се понаучих да си държа езика зад зъбите, защото ми стана ясно, особено в нашите среди, че да кажеш истинското си мнение, не винаги е много хубаво. Така че думата „извинявай” съм я изричала толкова много пъти. Но вече се съмнявам отсрещната страна, която чува тази дума, дали наистина я разбира. Има хора, на които съм се извинила не по-малко от 50 пъти, и така й не са чули това.

Снимка: Жулиета Маринова

А казвала ли си: „Моля ти се, върни се!”

Не! Какво означава – „Моля ти се, върни се!”? Ако най-много съм искала да го кажа е било, когато загубих мама, когато загубих тати... Но как да го кажеш, като животът е такъв – има начало, има и край. Ако визираш мъж, на който да съм казвала това, никога не съм се молила на някой да се върне при мен.

Защото си обичана.

И аз съм имала своите разочарования в любовно отношение. Но мисля, че да се молиш за любов, е най-обидното нещо на света!

Отговаряла ли си на лошото с добро?

В последно време гледам да не обръщам внимание на лошотията, защото я виждам навсякъде около мен, както и злобата, и омразата понякога. Това са неща, които витаят около всички хора, които са публични личности и на мен ми е пределно ясно, че не винаги мога да получавам само хубави коментари и мнения за себе си, и лошотии има, естествено. Но никога не отговарям на лошото с лошо, защото не съм такъв човек. А доброто, ако човекът не иска да го приеме, как да му го дадеш? Още повече, че са предимно анонимни, тези, които отправят лошотиите към нас (усмихва се).

Къде и с кого ще бъдеш на идващите празници, ще имаш ли участия?

Най-хубавата добра новина е, че в Коледно-Новогодишната програма по БНТ ще се излъчи концертът ми „На бис”. Освен това участвахме с Георги Христов, както с дуетното ни изпълнение, така и със самостоятелни песни в празничната програма на същата телевизия. А Коледа ще прекарам, както винаги - вкъщи с моето семейство, което не е чак толкова голямо (шегува се), защото голяма част от него е в Америка, визирам дъщерите и внуците на Георги и мои, разбира се. Синът ми си е тук, завършва висшето си образование и е добър човек.

На Нова година, както обикновено, ще съм на работа. Ще бъда във Враца, ще съм гост на хотел „Лева” и ще радвам моите почти съграждани, защото аз съм от Монтана. А на 1 декември бях поканена в Монтана да запалим елхата заедно с вокална група „Детски смях” и изпяхме прекрасна коледна песен. Обичам моя роден край и се радвам, че за първи път на Нова година ще съм там. И искам да отправя пожелание за догодина: „Да бъде щастлива, здрава и мирна Новата 2024 година! И да ви зарадвам отново с албум и още много други изненади!?

  • Как Наум Шопов, Теа Минкова и сестра й Ая събраха 20 000 лева за „Българската Коледа“
  • Екзотика край камината: Коледа с розови пижами в дома на Деми Мур (СНИМКИ)
  • Коледната ваканция на Нина Добрев и Шон Уайт в Аспен, Колорадо (СНИМКИ)
  • 2023 г. за Василена Винченцо – бебе "Меченцо", шофьорска книжка и много гушки
  • Визия „диско топка“ – как да изглеждаме неотразимо в новогодишната нощ (ВИДЕО)
  • Тежка Коледа за Брус Уилис. Съпругата му с откровено видео
  • Иван Масларов от "Фермата" 9 за операцията, през която премина днес
  • Коледа на плажа: Нети се къпе в морето посред зима (ВИДЕО)
  • Балерината Мартина от "Фермата" 9: С приятеля ми сме колеги, живеем заедно от 3 години (ВИДЕО)
  • Ивет Лалова, посочвайки коремчето си: Подаръкът на Симоне за рождения му ден (СНИМКИ)