Днес музикантът Мерилин Менсън навършва 53 години, докато срещу него има няколко сериозни обвинения в сексуален тормоз и домашно насилие. И въпреки че за някои обвиненията, които известни жени като, сред които и звезди от „Игра на тронове“ и „Западен свят“, отправят срещу него, може да звучат шокиращо, почитателите му знаят, че Мерилин Менсън винаги е целял точно този ефект.

Тук ще ви припомним няколко шокиращи случая, в които изпълнителят е прекрачвал границата на ексцентричното и смущаващото и е действал като истински психопат.

Когато уринира върху публиката си

Снимка: Getty Images

На концерт в американския град Джаксънвил през 1994 г. Мерилин Менсън онанира на сцената с дилдо, след което започва да уринира върху публиката. В резултат на това е арестуван за порнография на публично място.

Менсън прекарва една нощ в затвора, а след това му е наредено да посещава психиатър.

Когато се гаври със своя почитателка

Снимка: Getty Images

Историите, които научаваме сега, са шокиращи, но не разбираме за пръв път за ужасяващите сексуални фетиши на музиканта. Докато записва един от албумите си през 1994 г., Менсън кани своя много голяма почитателка, която е глуха и я кара да се съблече гола. След това я покрива с кренвирши, салам и други видове месо и кара друг член на групата да прави секс с нея, докато той снима.

Менсън разказва тази история в автобиографията си и посочва, че младата жена се е забавлявала, докато е участвала в извратения акт.

Когато става сатанински свещеник

Снимка: Getty Images

През цялата си кариера Мерилин Менсън винаги се е противопоставял на християнството и е показвал влечението си към сатанизма.

През 1994 г. е поканен от основателя на Църквата на Сатаната Антон Шандор Ла Вей да стане свещеник и приема, сравнявайки тази чест с получаване на диплома от университет.

Когато разрязва гърдите си на сцената

Снимка: Getty Images

На концерт в Сан Франциско през 1995 г. Мерилин Менсън взема парче от счупена бирена бутилка и пред публиката разрязва кожата на гърдите си.

Това не е първият случай на публично самонараняване на музиканта, но оставя един от най-дълбоките белези, които има.

Когато обира гробове и пуши човешки останки

Снимка: Getty Images

През 1995 г. Мерилин Менсън дава интервю за популярно списание. Същата вечер звъни на журналиста, които го е интервюирал, за да направи още едно шокиращо признание.

Музикантът твърди, че някога е разкопал гроб, за да открадне човешка кост. По-късно с приятели са я натрошили на прах и са я изпушили с лули. Според Менсън усещането е било ужасно, а лулите са замирисали на изгорена коса.

Когато се гаври сексуално с охранител

Снимка: Getty Images

През 2002 г. охранител на музикален фестивал подава жалба срещу Мерилин Менсън. Той твърди, че музикантът го е нападнал, повалил го е на земята, след това е търкал интимните си части в лицето му, обут само с мъжки прашки.

Заради това Мерилин Менсън е глобен с 4000 долара, а с охранителя постига извънсъдебно споразумение, но не е известно за каква сума.

Когато неволно става причина за опита за самоубийство на дъщерята на Майкъл Джексън

Снимка: Getty Images

Когато Парис Джексън, дъщерята на Майкъл Джексън, е само на 15 години, не ѝ позволяват да отиде на концерт на Мерилин Менсън. Разгневената тийнейджърка взима сатър и прерязва кожата на китките си. Налага се спешно да бъде откарана в болница и получава няколко шева.

На следващия ден Мерилин Менсън посвещава песента си “Disposable Teens” (Заменими тийнейджъри) на Парис и заявява, че винаги ще има място за нея на концертите му.