Моделът Дита фон Тийз, която беше съпруга на певеца Мерилин Менсън от 2005 г. до 2007 г., коментира информацията, че той е тормозил бившата си приятелка Евън Рейчъл Ууд и други жени.

Снимка: Getty Images

Фон Тийз отрече някога да е ставала свидетел на подобно отношение по време на 7-годишната си връзка с музиканта:

„Още осмислям новината от понеделник за Мерилин Менсън. Оценявам, че някои от вас се поинтересуваха как съм аз. Искам да отбележа, че детайлите, които станаха известни, не отговарят на личните ми преживявания през 7-те ни години като двойка. Ако беше така, нямаше да се омъжа за него през декември 2005 г. Напуснах го 12 месеца по-късно заради изневяра и злоупотреба с наркотици.
Насилието няма място във взаимоотношенията. Насърчавам тези от вас, които имат незаздравели белези от насилие, да предприемат стъпки, за да се излекуват и да имат сила да се осъзнаят напълно.
Това е единственото, което ще кажа по въпроса. Благодаря ви, че уважавате това мое желание.“

През последната седмица Мерилин Менсън стана обект на нежелано медийно внимание, след като на бял свят излязоха плашещи подробности за отношенията му с актрисата Евън Рейчъл Ууд. 33-годишната жена го обвини в тормоз:

Човекът, който упражняваше насилие върху мен, е Брайън Уорнър, по-известен като Мерилин Менсън. Той започна да ме обработва, когато бях тийнейджърка и ме използваше в продължение на години. Промиваше ми мозъка и ме принуждаваше да му се подчинявам.

Снимка: Getty Images

Ууд и Менсън са започнали връзката си докато изпълнителят все още е женен за Дита фон Тийз. По това време Той е на 36 години, а Евън Рейчъл Ууд е само на 18 години.

След като звездата от „Западен свят“ направи шокиращите си разкрития, още няколко жени, които са имали връзка с Менсън, разказаха за подобни преживявания.

Той обаче отхвърля обвиненията: „Очевидно е, че музиката, изкуството и животът ми винаги са били провокативни и повод за скандали, но тези обвинения са едно чудовищно изкривяване на реалността. Връзките ми винаги са били с партньори, които знаят какво искат и правят. Това е истината, независимо как другите представят общото ни минало сега.

Въпреки това името на Менсън изчезна от сайта и магазина на звукозаписващата компания, с която той работи. С пост в Туитър Looma Vista Records съобщиха, че прекратяват сътрудничеството си с музиканта и спират да промотира последния му албум "We Are Chaos".