Вярвате ли в русалки? Надяваме се, че отговорът е "Да", защото днес ви срещаме именно с такава - професионалната русалка Адриа Динев. Тази красива тъмнокоса жена спечели титла, която за първи път получава българка - MISS OCEAN WORLD BULGARIA 2023.

Адриа Динев е певица, дублирала е Гал Гадот, плува с опашка на русалка и печели конкурси за красота. И това не е всичко! Помогнала е на Стивън Спилбърг да носи торби с пясък без въобще да го разпознае. Невероятно, нали? 

Как се става MISS OCEAN WORLD BULGARIA 2023? Ти си първата българка с такава титла.

През 2021 г. станах "Мис Русалка" за кампуса, в който бях тогава. Бях единствената чужденка, всички други – англичани. Аз съм с двойно гражданство и реално и сега трябваше да представлявам Англия, но не го почувствах. Коренът и сърцето са ми в България. Одобриха ме да представям не Англия, а България. За да се явиш на конкурса MISS OCEAN WORLD, трябва да си професионална русалка. Като бях на 4 мечтаех да съм русалка и детската ми мечта се сбъдна.

Наистина ли мечтаеше като малка да си русалка?
На 4 г. посетих в една пещера, там имаше вода и трябваше да си топна пръстчето и да си пожелаеш нещо. Пожелах си да стана русалка. Не помня в коя пещера беше това. Родителите ми също не помнят, дори си мислят, че е било моя фантазия. Дядо ми е варненец и той ме научи да плувам. Трудно ми е да плувам отгоре, все съм под водата. Баба ми казва, че като малка ми е хвърляла стотинки в басейна и аз все по дъното съм ходела.

Подводния свят е голяма магия. Обожавам и акулите. В 7 клас написах дисертация за по-висока оценка в училище. На 28 г. си взех дипломата за професионална русалка, не съм вярвала, че това ще ми се случи, но ето - факт е. Имам и татуировка на русалка. Другата ми мечта беше пеенето. Влязох в Музикалното училище. Детето в мен сега е много щастливо, което з амен е много важно. В един момент си казах, че ще правя само това, което обичам, защото душата ми иска да е щастлива. 

Носила си много красива носия на конкурса. Как я избра? 

От деца се познаваме с Ева от първи сезон на "Ергенът". Приятелството ни остана доста солидно през годините. Станах ас.-режисьор и за последното й видео с Моисей. Покрай нея се запознах и с Александра. Паснахме си много и много я харесах. Тя е изключително добър човек!

Мислех, че няма да спечеля конкурса и не се явих на награждаването. Наложи се организаторите да ме издирват. За 2 дни трябваше да намеря българска носия и да се представя. Алекс само като чу, каза "Аз имам, давам ти я". Носията е лично нейна и й е много скъпа. Вярвах, че ще ми е на късмет и така и стана.

Има и Световен ден на русалките. Като професионална такава, как празнуваш?

В Англия често се събираме. Избира се място с басейн, всички си носят опашките и просто е едно вълшебство в това много задружно общество. Истинска привилегия е да съм част от такова нещо.

Ако може да се движите като Шакира, плуването като русалка ви се получава много лесно. Движи се цялото тяло. Със силиконова опашка е малко по-трудно, защото те тежат между 5 и 10 кг. Освен това даваме целувки, правим сърца под водата. Но ние сме изключително добре обучени. Аз бях единствената певица там, всички други бяха спортни натури – плувци, спасители. Има определени критерии, които трябва да покриеш, като статична апнеа от 2 минути под вода, 40 метра на един дъх, плуване със и без плавници, плуване само с ръце. Моята учителка може да остане без въздух под вода 7 минути. Но това се постига с много упражнения и тренировки.

С Ева от „Ергенът“ имате и работни проекти, освен приятелство?
Аз съм от хората, които й се радват искрено на успехите. Няма завист помежду ни. Аз съм винаги на линия, ако Ева каже „Скачай“, аз съм винаги готова.

Как протича един ден на „Мис България Океан“?
Зависи от проектите, по които работя. Понякога е рутина и скука. Но ако съм на филм като ас.- режисьор, обожавам, когато да съм на сет – енергия, хората, да се грижа за тях, ако се притесняват. Ако имам музикално участие пък, се готвя за него. Сега искам да направя подводен клип като русалка.  

Как поддържаш красота си – домашни маски или процедури?
Залагам много на натурални продукти. За косата си правя домашни маски. Една от тях е с яйце, кисело мляко, водка, оцет и кафе. Стои се известно време, след което се измива с хладка вода. За лицето също залагам на натурални съставки. Много рядко слагам грим. Може би защото ме мързи (смее се). Слагам очна линия и спирала, но много харесвам естествената красота. За по-сериозни процедури може би ще се замисля чак на 35 г. Пескетарианец съм – вегетарианец, който си позволява да яде риба и яйца. Не пия алкохол, но пия много вода. Правилните витамини също. Задължително използвам слънцезащитен продукт.  

Русалките правят ли зимнина? 
(смее се) О, не! Това е далеч от мен. Баща ми много обича да прави домашно сирене, кисело мляко, кашкавали, чушки…. С майчето правят различни неща. Аз съм ден за ден малко - нямам време за зимнина. Къде да сложи една русалка тази зимнина, в опашката ли? Често от работа забравям и да ям. И когато стана по-кисела, вторият ас.-режисьор ми носи сандвич, явно усетил, че съм гладна и ми се променя настроението. Но тази година получих награда за най-мил и грижовен ас.-режисьор, което е признание за мен.

Ако трябва да се върнеш в онази пещера, да си потопиш пак пръста и да си пожелаеш нещо за бъдещето, какво ще е?
Искам да сме живи и здрави и да има любов и разбирателство за всички. В края на деня оставаме с хората около нас, не с предметите. Освен музиката, искам да се занимавам с благотворителност. От миналата година имам още една магистърска степен – музикална терапия. Работих с дете с аутизъм на 12 г. и с депресия. Темата беше как с музиката и вибрации може да се създаде комуникация.

Бих си пожелала деца и възрастни да знаят, че няма ограничения за нищо и да следват сърцето си. Семейството и близките винаги са на първо място. Нека сме истински и добри!