Кърт Ръсел започва актьорската си кариера само на 12-годишна възраст в телевизионен сериал. През годините е участвал в някои от най-популярните екшън и хорър филми за всички времена, сред които класиката в жанра „Нещото“ а кариерата му не изглежда скоро да приключи. През последните години той участва в два от филмите на Куентин Тарантино – „Омразната осморка“ и „Имало едно време в Холивуд“.

Едно от най-любопитните неща в живота на Кърт Ръсел обаче е връзката му с актрисата Голди Хоун. И двамата са имали брак с други хора преди това, но през 1983 г. се събират един с друг. Никога не се женят, но остават неразделни вече 37 години.

През 60-те години младият Кърт Ръсел подписва договор с „Дисни“ за 10 години и се превръща в една от най-големите звезди на студиото в този период. Точно по това време се среща с любовта на живота си… макар тогава да няма представа, че е така.

Снимка: Getty Images

Голди Хоун, също като Кърт, работи за "Дисни", но като танцьорка. Двамата се срещат за пръв път докато снимат мюзикъла „Единствената и неповторима истинска оригинална семейна група“ през 1966 г. Тогава не го знаят, но след това ще прекарат по-голямата част от живота си заедно.

„Аз бях на 21, а той беше на 16“, спомня си Голди. „Стори ми се очарователен, но беше твърде млад.“

Снимка: Getty Images

След тази среща пътищата им се разделят до 1983 г. По това време вече и двамата са актьори и участват заедно във филма „Двойна смяна“. През това време Голди тъкмо е приключила с втория си брак (от който е родена дъщеря ѝ Кейт Хъдсън), а Кърт съвсем скоро ще сложи край на своя брак с актрисата Сизън Хъбли.

Една вечер двамата излизат на среща, пийват си добре и решават да прекарат нощта в дома на Голди. Когато стигат до къщата се оказва, че актрисата е забравила ключа си и се налага да влязат с взлом. Съседите виждат това и първата среща на Кърт и Голди завършва с показания пред полицията.

От този ден нататък двамата решават да живеят заедно. Те никога не сключват брак, но любовта им продължава вече 37 години и е една от най-дълго продължаващите холивудски връзки.

Снимка: Getty Images

През 1986 г. се ражда синът им Уайът. Голди вече има две деца от предишния си брак, но и двете ясно заявяват, че смятат именно Кърт на свой баща, а не биологичния си родител.

Тъй като Кърт става един от най-успешните холивудски актьори, въпросът за брака често се появява в интервюта. През 1990 г. Голди Хоун заявява, че с Кърт нямат никакво намерение да се женят.

Снимка: Getty Images

„Справяме се прекрасно и без брак“, заяви тя. „Аз вече се чувствам напълно отдадена, а не е ли това идеята на брака? Отгледахме децата си по най-добрия начин. Те са прекрасни хора. Свършихме страхотна работа и не ни беше необходимо да се женим, за да го направим. Обичам да се будя всяка сутрин и да знам, че имам избор. Не виждам причина да се омъжвам.“

Снимка: Getty Images

Голди Хоун и Кърт Ръсел са едно от най-известните и здрави семейства в Холивуд. Любовта им продължава повече от 37 години и макар да нямат брак, двамата знаят как да не си омръзнат, а и да запазят страстта жива. Все още се целуват, наричат се с мили думи и знаят как да прекарват времето си качествено.