Близначката Ива Георгиева загуби втория елиминационен дуел във „Фермата: Съединение“ по bTV и двете със сестра й Йоана напуснаха шоуто, в което две седмици играха като един участник. След края на битката на Арената, която приключи с категорична победа на Радилена от отбора на тукашните българи, 27-годишните дизайнерки от Мюнхен обявиха, че са взели решение да се завърнат да живеят в родината си. 

Снимка: Fermata.btv.bg

Ние пък се срещнахме с тях, защото ни беше интересно да си поговорим за модния им бранд, какво име биха дали на модната рубрика в Ladyzone.bg, ако имаха такава и как се обръщат на галено една към друга.

Всичко ли правите заедно?

Ива: Не, това звучи малко стряскащо. Ние сме две различни личности. Хората бъркат близнаци със сиамски близнаци. Ние сме две отделни жени и всяка от нас си има свой живот.

Йоана: Ние сме като ин и ян. Колкото сме различни, толкова сме и еднакви. Колкото сме на едно мнение, толкова сме и на различно. Точно поради тази причина ние записахме да учим висше образование две различни специалности, защото още от деца сме знаели, че искаме да създадем общ бизнес, като в него не искахме да си пречим, защото знаем едни и същи неща, а да се допълваме.

Ива: Колкото имаме една обща цел, която преследваме заедно, така всяка си има своите индивидуални мечти.

Това, че сте близначки повече ви помага или повече ви пречи?

Ива: За мен това да имам сестра близначка е най-хубавото нещо, което ми се е случвало, благословена съм, защото имам човек, който ме разбира и на когото мога да вярвам на 100%, а аз вярвам на Йоана на 110%. Дали пречи – да, пречи, защото хората спират да гледат на теб като на индивидуален човек. Гледат като близначките, а не като Ива.

Йоана: Аз съм имала много чисто здравословни перипетии и ако не беше Ива, не знам как щях да оцелея. Тя е човекът, който ми помогна да преодолея най-трудните моменти.

За какво се съревновавате?

Ива: При нас състезанието е вечно. Още в детството ни игрите бяха състезание - коя ще скочи по-надалече, която ще тича по-бързо, коя ще направи повече клекове, коя ще се справи по-добре в дадено предизвикателство. При нас този тип конкуренция продължи и в училище. Това беше причината да завършим и двете с пълно отличие.

Как се обръщате помежду си?

Йоана: Тя ми казва Йо, а аз на нея Ивче или Айви. Много ми харесва последното име и съм си казала, че ако един ден имам момиченце, ще го кръстя Айви.

Ива: Много често мама, тате и Йоана вкъщи ми казват Ив, защото аз казвам само Йо на Йоана. Но когато много ме ядоса, се обръщам към нея с Йоци.

Обвързани ли сте?

Ива: Аз съм сериозно обвързана и дори смятам да заживея заедно с приятеля си. Досега винаги сме живели заедно, а настъпва моментът Йоана да се отдели да живее сама.

Йоана: Аз предпочитам да не говоря за своята връзка.

Как се казва модният бранд, който създадохте?

Ива: Georgieva Sisters (Джорджиева Систърс). Хората постоянно ни питат защо името на марката ни е на английски. Фирмата ни беше регистрирана в Лондон и реално дрехите, които правехме бяха изцяло за износ за Англия и след това за европейските страни. Точно заради това фирмата ни е с английско име. Освен това в английския език няма множествено число, а и в Англия никой не казва Георгиева, всички казват Джорджиева.

Снимка: Facebook/georgievasisters.co.uk

Йоана: Когато мислехме имена за марката, минахме през много варианти и накрая си казахме, че ние си имаме име и хората ни разпознават с него. И така много естествено си дойде името на марката.

Какво подготвяте в момента, защото вече сте в България, както стана ясно след отпадането ви от „Фермата“?

Йоана: Ще имаме специална колекция за българския пазар и смятаме да развием бизнеса си в България, дори мислим да отворим и магазин в бъдеще.

Каква е идеята на дрехите, които правите?

Ива: Дрехите, които правехме до този момент бяха предназначени за вечно бързащата и нямаща време за нищо жена в Лондон, защото обикновено хората там нямат време да се преобличат между различните ангажименти и излизането вечер. Слагаш дрехата през деня със спортна обувка, за да ти е удобно и наистина изглеждаш естетически добре. Обаче вечерта искаш да излезеш с някого да пиеш чаша вино и нямаш време да се преоблечеш, махаш спортните обувки, слагаш токчетата и вече изглеждаш елегантно и красиво. Т.е. идеята на дрехите ни беше спортно-елегантна – да могат да се носят и с ниски обувки, и с елегантни.

Снимка: georgievasisters.co.uk

Йоана: Оказа се в последствие, че в различните ни магазини, които имахме в различните части на Лондон, хората търсят различни неща. Така например в Челси се търсеше парти стил дрехи – да са по-къси, по-разголени, да са по-интересни. В Шордич пък се търсеха много шантави модели и всевъзможни комбинации от цветове. Докато в Нотинг Хил търсеха доста по-бизнес облекло – ризи, рокля под коляното, жилетки.

Снимка: georgievasisters.co.uk

Какво ще е модерно през идния студен сезон?

Йоана: Доста от нещата, които ще са модерни сега, ще бъдат включени в новата ни колекция. За мен лично любимият сезон е именно есен-зима, защото има много повече материи, по-голям избор да комбинираш различни неща, а една визия е напълно завършена, когато сложиш и едно палто.

Снимка: georgievasisters.co.uk

Подскажете все пак нещо за колекцията?

Йоана: Работим вече по новата ни колекция и смятаме, че ще създадем нещо уникално за българския пазар. Дори хората вече имаха възможност да видят някои от дрехите, които ще са включени в нея, когато влизахме в предаването – закачливите гащеризони с фермерски стикери. Издаваме - колекцията ще е и закачка към „Фермата“.

Ако имахте модна рубрика при нас в LadyZone.bg, как щеше да се казва тя?

Ива и Йоана в един глас: Да изглеждаме стилно с Джорджиева Систърс.

Българската жена по какво се различава от жените в Лондон и Мюнхен?

Ива: Първата разлика е в размерите. В България е много модерно жените да са слаби. Тук XS и дори XXS са размери, които вървят много. В Лондон и в Германия това не върви, защото там няма толкова слаби жени, където размерите започват от L. Малките номера от първата ни колекция не успяхме да продадем. Те не ставаха дори и на манекенките, които обличахме за ревюта.

Снимка: Fermata.btv.bg

Какво друго забелязахте за българската жена?

Йоана: Българската жена е доста поддържана, обича да се глези, да пазарува и да е модерна. Това, което забелязахме, е че доста от момичетата се издокарват в т.нар. скъпи марки, дори и те да не са истински. Искам да кажа на тези момичета следното „Обличайте се с каквото можете да си позволите, работете повече, за да си позволите наистина тези дрехи, защото не изглежда добре да се облечеш в дрехи за 10 хиляди лева, а в същото време да караш кола за 2 хиляди“.

Ива: В Лондон жените не се интересуват толкова в каква марка са облечени. У нас дори и до супермаркета да ходиш, трябва да си нагласен. За мен не е толкова важно в каква марка си облечен, важно е как си съчетал дрехите.

Вижте какво споделиха близначките Ива и Йоана за готварските си умения, какво поръчват на мама и на баба, когато си пътуват за България и с какво ястие ги е посрещнал баща им след отпадането им от „Фермата" в bistro.bg.