„Напуснах България след гимназията. В периода 18-23 г. имах доста трудности. Спомням си самотата, след като бях в България за Коледа. В чужбина апартаментът беше празен и никой не се обади да попита дали съм пристигнала. Тогава осъзнах, че вече узрявам, отделям се от майка ми и баба ми, не съм онова малко дете“ – сподели в „Търси се…Бесте Сабри, водеща на "Тази събота и неделя" по bTV.

Тя добави, че е изцяло отдадена на новата си роля на водеща.

Снимка: bTV Media Group

„Изградихме едно малко семейство с екипа на "Тази събота и неделя". Трудно е, все още изграждаме мостове, учим се“ – поясни Бесте.

Снимка: bTV Media Group

Нейният колега Митьо Маринов я предизвика да разкаже виц в предаването, а ако не желае, да нареже малко лук. Бесте Сабри избра лука, защото вицовете не са нейната сила.

Снимка: bTV Media Group

В предварително записан разговор майка й – Нели Юриева, разказа за трудностите да отглежда сама детето си.

Снимка: bTV Media Group

„Навремето не осъзнавах, че раждането е най-хубавият момент в живота ми, бях само на 21 години. Тя беше само на 9 месеца, когато баща й замина на гурбет в Турция и повече не се събрахме като семейство. Бесте е моето вдъхновение“ – призна Нели.

Тя прави два опита за събиране със съпруга си.

Снимка: bTV Media Group

„Вторият път кацнахме в Истанбул и се оказа, че имаме 5-годишна забрана да влизаме в Турция. Бяхме депортирани и спяхме на една пейка, три дни баща й не дойде да ни види. В България реших да се разведа, нямаше смисъл повече. Той си идваше веднъж годишно“ – разказа през сълзи майката на Бесте.

Тя призна, че изпитва чувство за вина заради развода и за това, че е прибрала детето си от чужбина заради ковид пандемията.

Снимка: bTV Media Group

„Не съм спокойна, защото виждам, че не е щастлива, напрегната е. Не се усмихва толкова често, затворена е“ – обобщи Нели Юриева.

„Не мисля, че майка трябва да изпитва чувство за вина. Така или иначе отмениха стажантската програма в Би Би Си, за която бях преминала през толкова много кръгове. Колкото до развода – миналата година на съседната маса в ресторант празнуваха абитуриентски бал. Момичето стана да танцува с баща си и аз осъзнах, че никога не съм имала такъв момент. Разплаках се. Като малка обвинявах баща ми, че ни е оставил. Сега вече не“ – откровена бе Сабри.

В предаването участва и бащата на водещата.

Снимка: bTV Media Group

„В началото почти всеки месец се прибирах в България, за да я виждам. Бесте е красива, с добър характер, миловидна и състрадателна. Амбициозна и упорита“ – сподели бащата от Турция.

Снимка: bTV Media Group

„Не съм го виждала повече от 2 години и затова се разстроих. Даже не знаех как изглежда. Чуваме се два пъти в годината. Минахме през много препятствия с него в нашите отношения. Цял живот се опитваме да изграждаме мостове помежду си, които така и не се случиха.

Снимка: bTV Media Group

Като дете бях за по 2-3 седмици през летата при него, но не станахме баща и дъщеря в пълния смисъл. Преди година почина баба ми, която живееше в Турция. Тя беше свързващото звено, сега контактите ни намаляха. Знам, че баща ми е някъде там, в Истанбул. Ако му се обадя, ще ми вдигне и ще ми помогне. Имах нужда от него в предишни периоди, сега вече не“ – призна Бесте Сабри.

Снимка: bTV Media Group

Вижте останалото във видеото.