Преди броени дни на официална церемония "Спортист на България за 2015" на Министерството на младежта и спорта, под надслов „Нощта на шампионите”, бяха отличени най-добрите български спортисти и треньори за изминалата година. На победителите бяха раздадени премии на стойност 200 000 лв., осигурени от Българския спортен тотализатор (БСТ).

Наградите бяха в шест категории. "Спортист на България 2015" стана лекоатлетката Габриела Петрова, която получи парична награда на стойност 50 000 лева. Тя пристигна за събитието буквално часове преди неговото начало. Състезателката в тройния скок от спортен клуб по лека атлетика „Локомотив Пловдив“ до скоро бе на подготвителен лагер за Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Нейният треньор Атанас Атанасов взе символичен чек за 10 000 лв. В категорията "Отбор на България" паричната премия от 50 000 лв. от БСТ получи мъжкият волейболен отбор. Със същата сума и с титлата "Треньор на България" бе удостоен и треньора им - Пламен Константинов. В категорията "Спортист с увреждания на България" с 10 000 лв. беше награден Ружди Ружди, а неговият личен треньор Радостин Тодоров получи чек за 5 000 лв.

На церемонията бяха връчени парични премии и на млади спортни надежди на възраст до 14 и до 23 години, както и на техните треньори. С категорията "Млад спортист на България до 14 години бе отличен Адриан Андреев и неговата майка Мариана Савова. Те получиха по 5 000 лв. от БСТ. С чек от 10 000 и 5 000 лв. бяха възнаградени съответно Даниел Асенов – победител в категорията "Млад спортист на България до 23 години”, и неговият треньор Димитър Мутафов.
Водещи на церемонията бяха екс гимнастичката Симона Пейчева и българската тв звезда Деян Славчев, по-известен като Део.

"Спортист на България 2015" Габриела Петрова ще гостува в "Шоуто на Слави" в четвъртък, 4 февруари, от 22.30 ч. Там една от най-красивите и талантливи родни атлетки и треньорът й Атанас Атанасов ще разкажат за предизвикателствата и трудностите, за мечтите и положените усилия по пътя към успеха.