Дори в най-чаровното и позитивно семейство е нужно присъствието на лошо ченге, каквото именно е лъчезарната Евгения Джаферович у дома. Тя с усмивка въвежда ред при дъщеря си Лея, сина си Бо и баща им Ваня Джаферович, който е повече техен "партньор в престъпленията".

Евгения всеки ден зарежда с добро настроение последователите си в социалните мрежи, като е единственият български инфлуенсър, получавал комплимент за обувките си от самата Анджелина Джоли.

Евгения е професионален гримьор и знае как само с няколко щрихи да преобрази не само външния вид на някого, а и целия му ден. В интервю за Ladyzone.bg тя дава своите съвети за грима и грижата за красотата през горещия сезон.


Как прекарвате лятото и какви семейни почивки планирате в ситуацията на пандемия?
Лятото засега върви добре. Доста по-натоварено ми е, отколкото очаквах в професионален план. Балове и булки има, въпреки всичко. Трудно се работи в такива условия, но се радвам, че има работа. Планирала съм няколко дни с децата на нашето Черноморие. Отивам сама с тях за пръв път и, честно казано, нямам търпение. Вярвам, че ще си прекараме добре. Планирали сме и почивка в Хърватия, макар че засега не е ясно дали ще ни пуснат и как ще се променя ситуацията. Не ни е страх да пътуваме. Но сме планирали всички места да са доста усамотени, за да сме сигурни. Любими дестинации: Сараево - Адриатика - Загреб.

С деца на море винаги ли е по-забавно?
Определено! Всички помним какви сме били ние като деца и колко това ни е радвало. Сега го виждам в техните очи и нямам търпение за това щастие.

Какви мерки взимате, за да се предпазвате?
Именно с избор на по-спокойни места. В Хърватия планът е остров Вис. Хърватите са доста по-строги от нас и спазват всички правила. В тази част на Балканите имат опит с неволите и знаят какво е самодисциплина.

Как се грижите за красотата си през лятото? Какво трябва да прави всяка жена, за да изглежда перфектно в горещите дни?
Много важна за мен е слънцезащитата. Няма ден (дори дъждовен) без SPF 50. Целта ми е да изчистя и стари петънца. Няма по-красива от здравата и стегната кожа. А ако говорим за тялото – целогодишните тренировки за онова лятно тяло... Важно е да сме много активни, независимо от възрастта и ангажиментите ни.

Слънцето – приятел или враг на хубавата кожа и коса?
Враг. Категорично! Но аз много обичам да се пека и да хващам тен. Малко като със сладкото и тренировките. Важно е да се пазим и да слагаме слънцезащита. Наскоро изпробвах автобронзанти и също ми харесва. Спестява доста мъки и горещи дни само за няколко часа и то без да вреди. А няма по-хубаво от тен на краката с къси панталонки.

Снимка: Личен архив

Като професионален гримьор какъв ежедневен макиаж препоръчвате на дамите?
Възможно най-лек. Аз на плаж никога не ходя гримирана. Лятото „гримът“ ми е – 50 SPF, смесен с хидратиращ крем и много хайлайтър... може с ярко червило за разкош. Цветните червила седят страхотно на летен загар!

Какво е все пак допустимо като козметично разкрасяване за плаж?
Има много продукти за тяло, които харесвам, с блестящи частици. Това винаги прави впечатление и е много красиво на кожа с тен.

Перфектният грим довежда ли често до и вътрешно преобразяване?
Много ми харесва този въпрос! С грима е като с дрехите - носи настроение. Може да сме различни спрямо това как се чувстваме или как искаме да се чувстваме. Може да нямам настроение, но да се гримирам и да се харесам много. Това автоматично променя целия ми ден.

Как се обърнахте професионално към този вид изкуство – грима?
Някак винаги съм знаела, че „го мога“. Приятели и познати ме подтикваха да пробвам, знаейки, че обичам да рисувам и да правя красиви неща с ръцете си. Не съм очаквала обаче да стане толкова голяма част от живота ми. Покрай спорта никога не съм имала нещо повече от спирала.

Какви грижи полагате за вашето тяло сега?
Тренирам всеки ден. Така съм си казала на ум и се старая да бъде така. Пропускам само ако съм на работа и няма часове във фитнеса. След двете деца ми беше много трудно да се вкарам в релси и да започна отново. Началото наистина е много трудно, но после става навик и е лесно. Без да е тежест.

Как се решихте да се подложите на абдоминопластика и доволна ли сте от резултата?
Абдоминопластиката се наложи, защото след Бо коремът ми не се прибра изобщо. Една година след раждането имах много кожа и диастаза на коремната стена. Последвалата операция при д-р Денков си каза думата. Вазер-липосукцията е истинското чудо и то ме върна в най-хубавата ми форма. Много съм щастлива, че отново имам тялото от преди двете бременности. Затова малко се изненадвам, когато някой каже „не е ли по-лесно това, не става ли с тренировки“. Не, не става. Както и с пиенето на боза, другото не става.

Снимка: Личен архив

Какво избягвате да слагате в чинията си?
Тестени изделия. За щастие, не са ми и слабост. По-скоро са бърз и лесен вариант за хапване, когато сме много гладни и не мислим. Сладкото ми е слабост. Аз обичам да се шегувам с приятели и да им казвам, че тренирам, за да хапвам. Живеем сега и е хубаво да се отдаваме на тези малки изкушения (с мярка, разбира се).

Кой е по-добър кулинар - вие или Ваня?
Той! Признавам си... Имат много хубава кухня и много обичам всичко, което той ни готви вкъщи. Определено има усет.

Спомняте ли си какво беше първото ви впечатление от него, когато се запознахте?
Че няма нищо общо с онова мнение за футболистите. Той е всичко, което масово те не са. Разказваше ми за филми, книги, рок музика, пътувания и тази негова история за войната.

Снимка: Личен архив

Каква е вашата тайна за щастлив брак през годините?
Любов. Деца. Приятелство.
Ние сме приятели на първо място. За мен той е както са майка ми и баща ми. Не го приемам като човек, дошъл по-късно в живота ми. Не си представям и минута без него.

Двамата сте една от най-сплотените и чаровни двойки, но за какво се карате най-често все пак?
Най-глупавите и ежедневни битови неща, които ни напрягат. И двамата сме с плаващо работно време, но понякога ни е трудно да се оправяме с децата.

Като бивши спортисти и настоящи инфлуенсъри съревновате ли се за последователи и реакции в социалните мрежи?
Не, той изобщо не го е приел като работа. Даже често се шегува с тази професия. Аз се опитвам да му обясня, че и аз, и той влизаме в тези му шеги, но той си е такъв. Обича и самоиронията. За спорта също подхожда така: „то една кариера...“

Как си разпределяте ролите на доброто и лошото ченге пред децата?
Определено аз съм лошото ченге. Даже съм го чувала да казва на Бо: „Ще кажа на майка ти“... Той много си играе с тях и е заел тази роля, а аз гледам да въвеждам ред и при тримата.

Кои са най-важните уроци за живота, които искате да им предадете?
Че понякога нещата не зависят от тях и трябва да се борят и приспособяват към обстоятелствата. Те са много умни и будни деца и смятам, че няма да имат проблеми да се борят за себе си.

Снимка: Личен архив

На какво ви учат те?
Мен ме връщат на земята доста често, когато съм се ядосала за някакви маловажни неща. Тогава ги гледам и оставям всичко назад...

Ще разкажете ли за вашата снимка с Анджелина Джоли по време на лондонската премиера на "Господарка на злото 2"?
По покана на "Форум филм" и "Дисни" пътувах за европейската премиера. Беше страхотно и неповторимо преживяване. От "Дисни" се бяха постарали всички инфлуенсъри от Европа да се почувстваме като холивудски звезди. Имаше и преобразяване в образите на актьорите и самата аз бях Злодеида. До снимката се стигна много случайно. След пресконференцията попаднах в стая с нея и я попитах дали може да си направим снимка. Тя ме погледа и се усмихна. Направи ми дори комплимент за обувките. Бяха с шипове, а тя цялата имаше такива малки детайли в стил Злодеида.

Снимка: Личен архив

Имахте ли забележки към грима й?
Не. Тя е абсолютно съвършенство.