Зрителите познават Евелин Костова както от театъра, така и от проекти в киното, където тя участва. Играе аниматорката Ивон в сериала "Съни бийч", сериал по bTV, който се радва на голям успех. Във филма "Завръщане" тя влиза в ролята на Дара, a oт средата на февруари, зрителите на bTV се наслаждават на красивата актриса в новото й амплоа - част от журито на "България търси талант". Вижте какво сподели за най-новата си роля пред Life на Dir.bg.

Здравей, Евелин! Много хора те познават от сериала "Съни бийч" като актриса, но вече си и жури в "България търси талант". Какво да очакваме от теб и ще бъдеш ли безпристрастна в оценките си?

Със сигурност ще бъда безпристрастна, защото ние не познаваме никой от кандидатите, а когатo става въпрос за таланти, то работим с емоциите си. Тук идеята е кой как ще въздейства на всеки член от журито. Когато излезе едно малко детенце, аз съм обезоръжена. Те са толкова сладки, а също и талантливи. Изключително интересно ми е да бъда част от това предаване. Случиха ми се много неочаквани неща, а моментът на изненадата е най-хубавото нещо там, защото човек не знае какво може да очаква дори от себе си като реакция.

В специалното издание на "България търси талант" имаше много положителни емоции, като дори те видяхме със сълзи на очите. В живота определяш ли се като емоционален човек?

Много съм емоционална, ако някой се разплаче пред мен, то и аз ще се разплача, но може би при повечето жени е така. Когато професорът натисна златния бутон беше много емоционално да видиш как се вълнува самият човек. Това е специален момент. Според мен дори и част от зрителите са били с насълзени очи. Ние усещаме притеснението и вълнението на всеки един от участниците. Определено не може да се опише с думи. Ще кажа, че е страхотно изживяване.

Когато те поканиха за жури в предаването, прие ли веднага или ти трябваше малко време да помислиш?

Те ме поканиха на кастинг и първоначално бях много учудена, защото си помислих, че ще ме канят аз да участвам и да показвам някакъв талант. Тогава проведохме кастинга и явно са останали доволни, за което се радвам, че ме избраха, защото в последствие се оказа, че на мен това много ми харесва. Не бях сигурна в началото, тъй като това е нещо ново, но сега много се радвам, че имах и имам възможността да преживея това приключение. Знаете, че има моменти, в които хората обичат да остават в зоната си на комфорт, но много се радвам, че се предизвиках и разбира се съм благодарна, че ми беше даден този шанс.

Трудно ли свикна с новата роля - да си част от журито на "България търси талант"?

Не ми беше лесно в никакъв случай, но не мога да кажа, че ми е било и много, много трудно. Предаването се прави от големи професионалисти, които много добре знаят как да си свършат работата. Тяхната помощ и подкрепа много ме улесни в тази задача.

Как се почувства близо до Катето Евро, която има по-голям опит, тъй като е жури от няколко години, както и до проф. Кантарджиев?

И двамата са такъв тип хора, които допускат лесно до себе си всеки. Не са дръпнати или резервирани и те много помогнаха за това да се движим толкова бързо напред. Аз не познавах Катето Евро, но съм близка със сина й и знаех, че с нея веднага ще намерим обща приказка. Изненадата по-скоро дойде при професора, защото с него също много лесно се получиха нещата, тъй като е много открит и отворен човек и много лесно се комуникира с него . Той е изключително ерудиран човек. Дори се възползвахме за здравни съвети от него и му показвахме изследвания. Смея да кажа, че ни събраха много готина компания и в един момент се чувствахме като семейство.

С другите членове от журито имате ли често разногласия спрямо различните таланти или по-скоро сте единодушни?

В повечето от случаите бяхме на едно мнение, но определено имахме и разногласия и това идва от нещата, които ние харесваме, но понякога може би е и от годините, не съм напълно сигурна. Но да, имахме моменти, в които спорехме и се поскарвахме Случвало се е да бъда напълно убедена, че това, което гледаме се харесва много и на другите, изведнъж ги поглеждам и виждам, че за тях не е толкова интересно, така че разногласия не липсваха.

Какво теб те впечатли най-силно от талантите, които се изправиха без вас?

Тепърва в следващите епизоди има много, много неща, които са впечатляващи. Не мога да кажа нищо конкретно, за  да не издам, но това се усеща веднага. Настръхват ти ръцете, изтръпваш и изведнъж се озоваваш само ти и хората на сцената, все едно няма нищо друго окото теб. Имаше няколко такива номера, които просто те поглъщат. Тук не е от значение какъв е точно талантът, ако я има тази магия, тя те въвлича и в такъв моменти си повече от впечатлен. Имаше много групи и индивидуални изпълнения, които ти спират дъха. Определено зрителите на bTV има какво да видят този сезон.

Скоро тръгна втората част на филма "Завръщане". Би ли ни разказала малко повече за него?

Всички казват, че втората част е станала по-забавна от първата. Има нови персонажи, които са просто страхотни. Във втора част ще има едно разделение на половете. Нещата при моята героиня доста се променят. Тя се развива с една сериозна насока. Това, което за мен беше по-приятното в тази втора част е, че ние вече бяхме доста близки с колегите, след първия филм. Забавлявахме се много, така че нямам търпение да видя какво се е получило. Предполагам, че това наше забавление се е отразило на филма и ще се усети от зрителите.

Знаем, че там ти влизаш в ролята на Дара. Можеш ли да кажеш, че намираш връзка между теб и образа във филма?

Нямам нищо общо с Дара. Тя е от хората, които много бързо пали фитила и не брои до 3 преди да каже нещо. Кибритлийка си е, аз не съм такъв тип човек или поне се стремя да не съм. Мога да кажа, че е малко крайна, дори в отношенията си с героя на Ники Илиев. Всичко при тях е на живот и смърт. Дара е интересно момиче. В първата част тя се занимава с танци, но във втората й беше трудно с този голям корем. По време на снимките беше голяма жега, но имаме време да му отмъщаваме на Ники за тези неща (смее се).

Има ли нещо, което искаш да вземеш от Дара, което ти не притежаваш като качество?

Тя е доста решителна в нещата, които прави и знае какво иска. Аз не одобрявам средствата, които използва, за да постига целите си, но иначе е много готино младо момиче. Аз съм доста праволинейна и целенасочена също, но при мен нещата не са на всяка цена.

Ти участваш и в сериала "Съни бийч". Там играеш Ивон. Коя от двете роли би казала, че усети по-близо до теб самата?

С Ивон сме прекарали повече време заедно. Когато е сериал, снимките са много по-дълги. С нея имаме доста сходни черни, но ни различава средата и начинът, по който живеем.

Това означава ли, че си влязла много по-лесно в ролята на Ивон, отколкото на Дара?

За всяка една роля човек тръгва първо от себе си и от своите разсъждения, но е много важно как те води режисьорът. И двамата режисьори, с които работя в "Съни бийч" умеят да водят актьорите си и смятам, че усетих нещата благодарение на тях. Не знам кое е било по-трудно, но мисля, че и с двете роли постигнахме успех.

Цялото интервю четете тук.