На Джак Никълсън не му остава още много време живот - това твърдяха множество репортажи на чуждестранни медии още през 2023 г. Прочутият артист е с тежка форма на деменция.  

Вътрешен източник, близък до актьора споделя, че Никълсън е добре физически, въпреки напредналата си възраст. Според него обаче актьорът напълно е изгубил здравия си разум. Близките на Никълсън не потвърждават тази информация и не разкриват подробности за здравословното му състояние.

На 22 април Джак Никълсън, един от най-великите актьори на американското кино, навърши 87 години. Започвайки кариерата си през 50-те години на миналия век, той беше предпочитан както от критиците, така и от публиката в продължение на шест десетилетия.

Снимка: Getty Images

В личен план Никълсън изглежда също не е усещал липса на внимание. Това, което го прави привлекателен, е разпознаваемата му усмивка. Често се говори за него, че е "женкар".

Любовта и жените в живота за Джак Никълсън?

Актьорът има пет деца от четири различни жени, но не участва активно в отглеждането на нито едно. Въпреки това винаги се е грижил да са финансово добре обезпечени. В едно от интервютата си през последните години, актьорът горчиво заяви: „Самотен съм и вероятно ще умра сам“.

Снимка: Getty Images

Защо Джак Никълсън „не може да живее в моногамия“?

В младостта си Никълсън се смята за грозен и има много комплекси, но защо никога не е имал проблеми с жените? Актьорът е със среден за мъж ръст, започва да оплешивява още в по-младите си години, има атлетично телосложение и умее да очарова с харизмата и хищната си усмивка.

В същото време той фундаментално отхвърля предаността и дълбоките чувства и с гордост заявява, че е съблазнил около две хиляди жени в живота си.

Снимка: Getty Images

В актьора са се влюбвали супермоделите Верушка, Уини Холман, Кейт Мос, Наоми Кембъл, Джанис Дикинсън, актрисите Джесика Ланге, Сандра Анспак, Мерил Стрийп, певицата Мадона и много други знаменитости. Всичките връзки на актьора са започвали бурно с голяма страст и желание и са приключвали главно заради изневерите на Никълсън. Често приятелките на актьора научавали за изневярата му от вестници или по телевизията.

Никълсън е официално женен само веднъж. В началото на кариерата си той среща млада сценична дебютантка като него – Сандра Найт. Двамата започват да се виждат, а самата  актриса предлага брак на актьора. Те се женят през 1962 г., а няколко месеца по-късно тя ражда дъщеря, която е кръстена Дженифър.

Семейният живот на двойката първоначално е обречен на провал. Финансовите проблеми и липсата на реализация на двамата артисти се утежняват от изневярата на Никълсън. Актьорът не е моногамен и непрекъснатите флиртове подхранват гордостта му. Пет години след първата изневяра, Найт научава за следваща афера на съпруга си и подава молба за развод. Никълсън плаща издръжка за детето си и вижда дъщеря си всяка седмица.

Джак Никълсън и актрисата Анжелика Хюстън