Ако си мислите, че Дичо Христов е само добър музикант - грешите. Той се прочу и с градинарските и кулинарни умения. За половинката му Карина Попова приготвянето на вкусотии в кухнята също е удоволствие. Тя демонстрира майсторлъка си още с участието си в „MasterChef”. Това лято семейството си е дало пауза от отгеждането на зеленчуци и готвене и повече се е отдало на децата - Ариел (8 г.) и Тина (3 г.). 

Пътуванията от град в град са почти ежедневие за цялата фамилия, защото Дичо има много участия и концерти, които са най-вече край морето. Карина и децата винаги са с него.

„А и сме в сезона на сватбите, така че Дичо е ангажиран и с много частни партита. Въобще това лято държим рекорд по пътувания из страната!”

Откривам Карина и Дичо на морския бряг, но не в къмпинг „Градина”, където се намира караваната им, а на север.

„На гости сме на вилата на наши приятели в село Топола, което се намира между Балчик и Каварна. Тук е толкова красиво! Цялата компания, заедно с децата, се разхождаме на различни места, ходихме и до Крапец, въобще много харесваме Северното Черноморие с това широко море и с тези големи скали. В Гърция, в Лимнос, където Дичо пя, беше незабравимо преживяване Много готини хора дойдоха на концерта му, заредени с хубава енергия и стана страхотен купон. Наистина беше жестоко усещането! Там учихме и Тина да кара сърф, а в Лимнос има много български училища за този воден спорт.”


Снимка: Личен архив


„Лятото ми е шарено, защото съм с децата и с Карина навсякъде. И всеки ден ми е празник, все различни неща се случват и ми е интересно. А и много се движим - работя напред-назад, имам много участия с бенда по морето. Готино е да си на морето през лятото! И в Гърция бях и пях пред българската диаспора там. Пак бяхме с Карина, Ари и Тина” включва се Дичо в разговора. 


Години наред Дичо се е борил с песъчливата почва на къмпинг „Градина”, за да отгледа вкусни домати и чушки, тиквички и какво ли още не.

Признава, че липсата на свободно време и непрекъснатите пътувания заради участията му, често са го принуждавали да ангажира съседите да плевят и поливат градината му, което му е създавало и неудобства.

„Сега засадих само едно цвете пред караваната, което взе, че се хвана” – шегува се той.


Снимка: instagram/dichokhristov


„Имахме и ресторант край морето, но човек все трябва да се откаже от нещо, когато има две деца и ангажиментите се увеличават – искрена е Карина. - И аз работя - имам Агенция за печатна реклама в София. Добре, че от есента до месец февруари съм затрупана с поръчки, особено голяма е лудницата около Нова година, та през лятото да мога поне малко да си отдъхна. И сега имам ангажименти в агенцията, но някак успявам да се справя дистанционно.”

Карина споделя и за прекрасното си лятно пътешествие до Италия, на което е била по женски, с приятелки за няколко дни. Момичетата яко са се изкефили на шоуто на италианската рок банда „Монескин” в Милано на стадион „Джузепе Меаца”, известен и като „Сан-Сиро”. Концертът бил и основният повод за воаяжа им: „Разбира се, направихме разходка и до езерото Комо, посетихме и други места, защото колкото и пъти да отидеш в Италия – няма да сбъркаш и няма да ти омръзне!”

Междувременно Карина и Дичо отделили време да отскочат и до планината. Завели Ариел и Тина на палатка край язовир „Широка поляна” в Родопите.

Възползвали се и от големия сал там, дълъг 20 метра, за да обикалят и разгледат красивата природа по ръкавите на язовира.

„Там учихме децата как да оцеляват на диво място, което е доста ценно днес” – отговорно заявява тя. 

После отново бяхме на къмпинг „Градина”, където сме постоянно с Танчето Тончева и с Катето дъщеря им със Сашко (Александър Кадиев). Той също идва при нас, както и майка му – Катето Евро. А преди дни бяхме в София, където се събрахме в нейната къща в Кокаляне и, както е известно, Катето винаги прави големи сбирки с чудесна храна и много смях. Семействата ни са много близки, дори понякога оставям Ари да я гледат, както и аз взимам Кати. Скоро ходих с Кати, Ари и Тина във Варна, разхождахме си и си викам: „Да пробвам как е с три деца (смее се)?” Признавам – добре беше!”

Карина споменава и забавните емоции, които преживели с деца и с компания и на яхтата на приятел, на която се качили и плавали по море. Разпалено признава, че желанието им с Дичо, е децата да усвоят колкото се може повече водни спортове. И е доволна, че на къмпинг „Градина” има условия за това, както и училища за малки и големи, където вещи преподаватели ги учат да се справят с вълните и да се наслаждават на морето, вятъра и слънцето.

А как се чувстват децата?

„Ариел вече е голямо момиче и й е супер тук, защото усеща свободата – хвали се Карина. - Пускаме я с другите деца да обикалят къмпинга, което я прави щастлива и се чувства прекрасно! Децата са свикнали покрай баща си да са на път (усмихва се) и разнообразието им харесва! Няма град по морето, в който Дичо да не е пял това лято, а ние с тях сме с него навсякъде. Тези дни Южното Черноморие да очаква Дичо!”

Снимка: Личен архив

„Да, тази седмица съм във вихъра на участията. В четвъртък (17 август) съм в бар „Ботаник” на къмпинг „Градина”, на 18-ти - в „Робинзон” на Арапя, а на 20 август, в неделя, съм в Царево. През следващата седмица ще съм в Лозенец. А на 30 ноември ми предстои голям, юбилеен концерт в „Ивент център”, София, на ул. „Пиротска”. Заедно ще бъда на сцената с още 12-13 изпълнители, с които сме правили фючъринги във времето – „Ъпсурт”, „Акага”, Лора Караджова, Део, Лео, Играта, Поли Генова.”

Поводът за юбилейния концерт в последния ден на месец ноември, е, че на 1 декември Дичо предстои да навърши 50 години.

  • Джулиана Гани от рая: Ти си тук и не ми трябва друго (СНИМКИ и ВИДЕО)
  • Рап певецът Боро Първи се ожени, Криско пя на сватбата (СНИМКИ)
  • Теодора Духовникова казва "чао" на август: Цвърчи ти кожата като цаца
  • Четирима български актьори, родени на една дата
  • За финал на лятото: Нина от "Фермата" с годишнина от сватбата и кратко море в Гърция
  • Романтичната история на Елиф и Баръш – от лимоните на Амалфи до яз. Кърджали (ГАЛЕРИЯ)
  • Приключенията на Маги от "Вълшебният керван": Пътуваме 15 г. само на автостоп - по земя и по вода (ВИДЕО)
  • Алекс Таралежков от MasterChef впечатли с “Шиш“ вeчеря на фестивала Lost Gipsy Land
  • Двойка ли са Ирина Шейк и Брадли Купър? Тези кадри ще ви накарат да се замислите (СНИМКИ)
  • Очарователно: Лятно кино за децата, къде – „пред сладоледа“