Хайди Клум е сред най-известните супермодели на света, но скоро ще бъде задмината от собствената си дъщеря. 18-годишната Лени Клум вече е заминала за Ню Йорк, за да преследва кариера на модел. Това сподели самата Хайди в телевизионно интервю.

„Тя вече се премести в Голямата ябълка“, каза Хайди. „Това е мястото, откъдето започнах и аз, така че ми се струва, че тя повтаря моите стъпки. Гордея се с нея.“

Лени е най-голямото от трите деца на Хайди. Неотдавна тя завърши училище и привлече погледа на всички, след като на абитуриентския си бал облече рокля на майка си отпреди 24 години.

„Тя вече работи като модел от една година, което е невероятно“, каза още гордата майка. „Излизала е на подиума за Dolce & Gabbana. След няколко седмици ще участва в друго модно шоу в Сицилия.“

Лени ще търси не само кариерно развитие в Ню Йорк, но и ще продължи образованието си в колеж в Манхатън.

„Най-развълнувана съм, че ще отиде в училището, където винаги е искала да учи“, каза още Хайди, „За съжаление ще отиде да живее в Ню Йорк, но се радвам, че ще я видя как постига всичко, за което мечтае.“

Лени разкри, че мечта е за кариера на модел още през 2021 г. Момичето е израсло около хора, свързани с модната индустрия, благодарение на легендарната си майка.

„Още откакто бях 11-12-годишна я молех за това и когато станах на 16, вече можех да започна кариерата си на модел“, разказа Лени.

Истинското име на Лени е Хелена Самюъл, но макар че носи фамилията на бившия съпруг на майка си, музикантът Стийл, тя не е негова биологична дъщеря. Истинският ѝ баща е бизнесменът Флавио Бриаторе, с когото Хайди Клум има връзка през 2003 г.