На 25 януари 1990 година, след цял живот като пушачка и прекарани два инсулта, голямата звезда Ава Гарднър умира в Лондон на 67 години. Целият свят скърби за талантливата актриса, която някога е била най-голямата знаменитост в Холивуд, но най-неутешим е бившият ѝ съпруг Франк Синатра. Според негови познати, легендарният певец с дни не спрял да плаче и често повтарял, че е трябвало да е до нея. Бракът между Франк и Ава продължава едва 6 години и е белязан от множество скандали, изневери, депресия и дори три опита за самоубийство, но въпреки това според мнозина двамата винаги са се обичали, дори след развода.

Снимка: Getty Images

"Ще се оженя за тази жена"

Още преди да се срещнат, Франк вече бил решил, че това е жената на живота му. Когато видял нейна снимка, казал на свой приятел: "Това е жената, за която ще се оженя."

През 1950 г. двамата стават сензация, след като са забелязани да вечерят заедно. По това време Франк Синатра все още е женен за първата си съпруга Нанси Барбато. Бракът му с Нанси приключва през 1951 г. и само няколко дни по-късно той се жени за Ава Гарднър.

Още преди връзката им да стане известна на всички, двамата са се срещали тайно. В този период обаче кариерите им са претърпели сериозна промяна. Ава Гарднър много бързо се превърнала в една от най-големите знаменитости в Холивуд и една от най-желаните актриси в света. От друга страна популярността на Франк Синатра бързо започнала да гасне.

Снимка: Getty Images

Постоянната депресия на Франк Синатра

Когато двамата сключили брак, Ава Гарднър вече печелела много повече пари от Франк Синатра. През следващите години популярността ѝ само се увеличавала, докато Синатра все повече тънел в забрава и трябвало да живее на гърба на жена си.

За човек, който в един момент от живота си бил най-популярният мъж в Америка, това не било лесно за преглъщане и Франк изпаднал в депресия. Музикантът опитал да сложи край на живота си три пъти, но и трите бил спасен.

Изглежда Ава Гарднър наистина е обичала съпруга си, защото в продължение на години не го е изоставила, въпреки че не е било лесно да се живее с него. Синатра понякога бил агресивен, друг път мълчалив и подтиснат. И макар да не бил толкова популярен, колкото навремето, все още бил добре изглеждащ мъж и е известно, че е изневерявал на съпругата си няколко пъти.

Снимка: Getty Images

Два аборта, краят на брака и как Ава Гарднър помогна на Синатра да върне славата си

Бракът на Франк Синатра и Ава Гарднър бил динамичен. Двамата редовно ходели на партита - заедно и по отделно и употребявали много алкохол. Понякога изглеждали като най-влюбената двойка на света, друг път жестоко се карали.

По време на брака им, Ава Гарднър забременяла два пъти, но и двата пъти избрала да направи аборт, защото не смятало, че е редно деца да живеят в семейство като тяхното с Франк. И при двата случая Франк не е бил съгласен с решението на съпругата си и абортите са били направени зад гърба му. По думите на самата Ава именно вторият аборт е бил причината за края на брака им през 1957 г.

Снимка: Getty Images

През следващите години Франк Синатра се оженил още два пъти, но негови познати твърдят, че любовта му към Ава Гарднър никога не е угаснала. Същото е и със самата Ава, която никога повече не сключила брак и така и не станала майка.

По това време Франк Синатра отново бил световна звезда, заради наградената му с "Оскар" роля в "Оттук до вечността". Според някои източници причината да получи ролята е именно Ава Гарднър, която е използвала връзките си в Холивуд, за да му я осигури.

Самият Франк Синатра умира 8 години след Ава, а връзката им, макар да е била любима тема на журналистите в продължение на години, остава мистерия и често бива сочена като пример за истинска страст или като поредният неуспешен звезден брак.