Ава Лавиниа Гарднър е американска филмова актриса. Известна е като една от най-големите филмови звезди на всички времена. Получавала е номинации за Оскар за филма „Могамбо“ (1953) и БАФТА награди за филмите „На плажа“ (1959) и „Нощта на игуаната (1964). По-интересен от кариерата й обаче остава личният й живот – още щом стъпва в Холивуд едва на 18-годишна възраст всички мъже полудяват по нея – превръща в секссимвол. През целия си живот мечтае за уютен дом, добър съпруг, семейство, деца и спокойствие. Но уви – съдбата й поднася три неуспешни брака, всеки един от тях белязан с драма. Последният е с Франк Синатра – той е най-бурен, страстен и всепоглъщащ, но певецът й изневерява и често я пренебрегва. Ава се ражда на 24 декемрви 1922 година и умира от пневмония през 1990 година. Въпреки трудностите, в последните мигове от живота й именно Франк се грижи за нея.
 

"Сексът не е чак толкова важен, но е важен, когато обичаш някого истински."

"Мисля, че основната причина за неуспеха на моите бракове е, че винаги съм обичала прекалено силно, но никога мъдро."


"Имам само едно правило, когато се снимам - вярвай на директора и му дай сърцето и душата си."

"Страдах, аз наистина страдах с всичките трима мои съпрузи. Положих неимоверни усилия и започвах всеки брак със съзнанието, че той ще е последен и ще продължи до края на живота ми. Никой от тях обаче не продължи повече от една или две години."


"Когато остарея и съм с бели коси, искам да имам къща край морето. И да рисувам. С много приятелки, хубава музика и алкохол наоколо. И много добра кухня, в която да готвя."


"Иска ми се да живея 150 години. В деня, в който умра ми се иска да бъда с цигара в едната ръка и чаша с уиски в другата."

"Дълбоко в себе си аз съм доста повърхностна."

"Кларк Гейбъл е от онези типове, които, като ги запиташ „Здрасти, как си?”, ще се затруднят с отговора."