Вероятно знаете, че Франк Синатра е признат актьор, награден с „Оскар” през 1954 за филма „Оттук до вечността”. Освен това той има още два почетни „Оскара” и три награди „Златен глобус”. Музиката обаче е това, с което Синатра винаги ще бъде помнен. Безсмъртните му песни продължават да се слушат и до днес, а гласът му не може да бъде сбъркан, което обяснява и името, с което е бил известен – „Гласът”.

Днес се навършват 104 години от рождението на великия музикант, затова ще ви припомним някои по-интересни и по-малко известни факти за него.

Снимка: Getty Images

Франк Синатра е обявен за мъртъв при раждането си, но е спасен от баба си

Животът на Франк Синатра е бурен още от деня, в който е роден. На 12 декември 1915 г. майка му започва да ражда и е повикан доктор. Когато малкият Францис Албърт Синатра идва на бял свят, целият е син и не диша. Лекарят го обявил за мъртъв и отишъл да се погрижи за майка му, но в този момент се появила баба му, която грабнала новороденото и го потопила в ледена вода. Когато го извадила, бебето проплакало.

Раждането обаче оставило и друг отпечатък върху него. Тъй като лекарят използвал форцепс, за да го извадил, от едната страна на лицето му останал белег, който го притеснявал до края на живота му. При всичките си публични появи Франк гримирал лицето си, за да не се виждат следите и в повечето случаи, когато знаел, че го снимат, се обръщал на една страна, за да не би случайно белегът да се види, въпреки грима.

Арестуван е за „съблазняване”

През 1938 година Франк Синатра попада в ареста. Обвинението – „съблазняване”!

Срещу 23-годишният мъж е подаден сигнал от жена с „добра репутация”, според която младият Синатра я е излъгал, че иска да се ожени за нея, за да я вкара в леглото. След като преспали заедно, мъжът я зарязал и не желаел да изпълни обещанието си.

По-късно станало ясно, че въпросната жена всъщност вече е омъжена и обвинението било променено на „прелюбодеяние”, а по-късно изцяло снето.

От тази история на Франк Синатра му останала не само репутацията на неустоим сваляч, но и известна арестантска снимка, която често може да бъде видяна на тениски и постери в днешно време.

Това не е единственият случай в който властите са имали интерес към Франк Синатра. По време на Студената война младият мъж е бил подозиран във връзка с комунисти, а по-късно певецът попада под наблюдението на ФБР, защото организацията се притеснява, че човек с обаянието на Синатра лесно може да бъде превърнат в „следващия Адолф Хитлер”.

Франк Синатра е един от първите „тийн идоли”

Счита се, че Синатра е един от първите изпълнители, които успяват да привлекат вниманието на цяло поколение почитатели, предимно млади момичета. Днес ги наричаме „тийн идоли” и знаем, че славата им изгасва толкова бързо, колкото и започва, но в онези години невероятният успех на Франк Синатра е бил нещо невиждано. Самият той е бил изплашен по време на концертите си от оглушителния шум на тълпата.

Снимка: Getty Images

Известно ни е обаче, че част от този шум е бил манипулиран от мениджъра на Синатра, който е организирал кастинги за викане и е наемал млади момичета, които стратегически е разполагал в публиката, така че да генерира колкото се може повече шум от публиката. Останалите момичета в публиката също започвали да викат и така обаянието на Франк Синатра изглеждало много по-голямо, а феновете му много по-отдадени.

На следващата страница прочетете за провалите, любовта и четирите опита за самоубийство на Франк Синатра >>>