50 години е половин век. Представено по този начин изглежда достолепно. Всъщност времето е относително понятие. И макар да е клише, е много по-важно какво сме оставили след себе си за тези 50 години, отколкото някой да ни брои бръчките. Просто защото едното не зависи от нас. 

Събрахме на едно място 10 известни жени, за които 2020 г. ще е по-особена. Защото в рамките на нейните дни те ще имат своя юбилей от 50 години. 

Койна Русева 

Актрисата ще навърши своите 50 г. на 2 май. Родена е в Стара Загора, в род на изявени артисти, писатели, музиканти и други творчески натури. Омъжена е и има 3 деца. 

Когато е на 18 г., Койна кандидатства в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" (тогава ВИТИЗ), но не успява да влезе, защото е скъсана от Стефан Данаилов. Години по-късно той споделя, че съжалявал за решението си. Койна се явява отново, още по-амбицирана и подготвена, приемат я и учи в класа на Крикор Азарян.

Цитат - "Вдигам шум сама и като стане голяма дандания, кресвам „Тишина!"

Ваня Щерева

Лятото на 2020 за Ваня Щерева ще е юбилейно. На 31 август тя ще навърши 50 г. Актриса, певица, композитор, автор на песни и сценарии, тя напоследък се занимава и с изработка на бижута. През 1996 г. завършва „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Стефан данаилов. За самия него казва, че може би е единственият, с когото нямат недоизказани неща. 

Цитат
- "Щастливите ми моменти са много, аз просто умея да бъда щастлива."

 

Снимка: Личен архивПараскева Джукелова

Актрисата е родена на 14 ноември 1970 година в град Панагюрище. Играе в Народния театър, в Сатиричен театър, в тетаър "Българска армия" и др. След участието си във филма "Сезонът на канарчетата" среща съпруга си - режисьора Виктор Божинов, с когото имат дъщеря Калина. На галено наричат актрисата Паци. 

Цитат - "Обичам си всички роли, защото по някакъв начин всички са ми мили."

Клаудия Шифър

Макар през 2020 супермоделът да навършва 50 (25.08), тя е една от жените, които не се притесняват да се снимат без дрехи и на тази възраст, просто защото има какво да покажат. 30-годишна кариера и 3 деца като че ли не са оставили дълбоки отпечатъци по тялото и лицето й. промените, разбира се, са неизбежни, но Клаудия като че ли рпосто прелива от един етап в живота си към друг - плавно. 

 

Цитат - "Никога не съм играла гола, но по същество аз мога да направя всичко, ако ролята го изисква."

Наоми Кембъл

През 1991 г. списание People я обявява за една от 50-те най-красиви жени на планетата. Наоми е родена на 22 май в Лондон. Споделя, че е наследила добрите гени от майка си. За справка - майка й прави фотосесия, в която е на 67 г. и позира по бански. 

Цитат - "Отне ми 30 години да заобичам тялото си!"

Снимка: Getty ImagesУма Търман

Родена на 29 април, Ума вероятно е единственото момиче с това име по това време. Кръстена е на индийска богиня, което звучи добре, стига да не си в Япония. На японски Ума означава кон. Куентин Тарантино й поверява поддържаща роля в своя филм „Криминале“. За нея Ума получава номинация за Оскар.

Цитат - "Все още обичам хората, които съм обичала, дори и да пресичам улицата, за да ги избегна."

Снимка: Getty Images


Вижте кои са и останалите предстоящи рожденички >>>