Клаудия Шифър отбеляза 25-годишнината от първата си поява на корицата на италиянския Vogue с нови зашеметяващи снимки. 48-годишният модел има вече три корици зад гърба си само за тази година. Красавицата споделя, че не се страхува да каже възрастта си, а вместо това посреща всяка следващата година с още по-широка усмивка. 

Гордостта от тялото й си личи и на двете корици на Vogue, които заема. Да, правилно разбрахте, главните фотографии с Клаудия са две. На първата иконата е само по блейзър. А на втората, дори и тази дреха липсва, а моделът се е покрил с обувки и клъч на Ив сен Лоран. С 30-годишна кариера и 3 деца, Клаудия изглежда продължава да изглежда все така невероятно, а сексапилът остава нейна главна черта.

Освен Шифър и моделът Стефани Сиймор се появява под светлината на прожектора на новия брой на италианския Vogue. Сиймор също има две фотографии, които са дори по-разкрепостени.

Концепцията на фотосесиите и с двата модела е еднаква –„Клаудия от Клаудия“ и „Стефани от Стефани“. Идеята е на фотографката Колиер Шор, която е вдъхновена от студийните „автопортрети“ на модели от Хелмут Нютон. Ето защо Клаудия и Стефани симулират, че се снимат сами от разстояние. 

Трите жени успяват да създадат снимки, които вдъхновяват всяка една дама над 40 години да се радва на възрастта си. За работата си с двата супермодела, Колиер разказва пред списание “W”: „Когато снимаш жени като Стефани и Клаудия, които са ходещи наръчници по модни жестове във фотографията, има неща, които те отказват да правят. Всяка една снимка и поза е направена изцяло по желание на моделите, а онова, което не харесаха, промениха“.