Шведската активистка Грета Тунберг има много фенове, като един от тях е холивудският актьор Леонардо Ди Каприо.

Носителят на "Оскар" публикува в петък снимка в Инстаграм профила си с 16-годишната активистка, която се бори срещу климатичните промени на планетата. 

"Има малко моменти в човешката история, когато гласовете на дадени хора се усилват толкова и носят трансформация - но Грета Тунберг се превърна в лидер на нашето време", пише Ди Каприо към снимките, които сподели в социалната мрежа.

Публикацията на актьора вече е харесана близо 4,5 млн. пъти в Инстаграм.

"Историята ще ни съди за това, което правим днес, за да гарантираме, че бъдещите поколения могат да се радват на същата обитаема планета, която толкова очевидно сме приели за даденост", добави Леонардо ди Каприо.

Подобно на Тунберг, Леонардо ди Каприо също е активист за защита на природата и планетата. Неговата фондация подкрепя проекти по целия свят, които създават устойчивост на климата, защитават уязвимостта на дива природа и възстановяват баланса на застрашени екосистеми и общности.

"Надявам се, че посланията на Грета са буден призив към световните лидери навсякъде по света, че времето за бездействие е свършило", пише още Ди Каприо.

Наскоро Грета Тунберг отказа солидна парична награда, тъй като "климатът не се нуждае от повече награди".