Олимпийска състезателка от Нидерландия стана звезда в TikTok, въпреки че самата тя няма акаунт в мрежата. Хиляди кратки клипчета с нейно присъствие се разпространяват там след дебюта й в Токио. Чаровната Лиеке Клавер е пристига в Токио с 275 000 последователи в Инстаграм, а  напуска  Летните игри с близо 500 000, пише "Ню Йорк Пост". 

Тиктокърите започват да използват името й като хаштаг, заради атрактивния й външен вид. С красивата си къдрава коса, сини очи, трапчинка и добре оформено тяло тя дори е поставила началото на тенденция много от потребителите на социални медии да заявяват (на шега), че се преместват в Нидерландия. 

Клавер, студентка в Университета за приложни науки, започва да бяга на 9-годишна възраст. Сега тя е двукратна олимпийска финалистка, златна медалистка на европейски първенства и финалистка на световно първенство. Тя представя Нидерландия на световното първенство по лека атлетика през 2019 г., състезавайки се в щафета 4×400 метра за жени.

Нидерландката със сини очи е на 23 години и нейната сила са спринтовете. Тя има по 9 тренировки през седмицата, като единственият й почивен ден е неделя. Три от деветте й тренировки са силови, а останалите са съсредоточени върху бягане и упражнения за издръжливост.

Преди да започне да се занимава с лека атлетика, има съвсем различна страст - танците. Пробва се в бягането по свет на майка си. Започва с къси спринтове - 100 и 200 метра, но треньорът й предлага да опита и 400 м. 

Нейният профил в Инстаграм е предимно със спортни кадри - от състезания и тренировки.

Между тези снимки обаче има и други - които силно радват последователите й.

Когато не бяга, Клавър се радва да прекарва времето си със семейството и приятелите си, да ходи на плажа и пътува.