Кралица Елизабет Втора показа цветни и елегантни тоалети на Кралската седмица („Holyrood Week“) 2021. Не, това не е модно шоу, а събитие, което се провежда всяко лято, когато членовете на кралското семейство правят посещениe в Шотландия, за да се запознаят с постиженията на шотландската култура и общности.

Заедно с херцогa на Кеймбридж те посетиха шотландска фабрика Irn Bru, където се произвежда джинджифилова бира и безалкохолни напитки. Фабриката има традиции още от 1875 година. Елизабет бе облечена с небесносиньо палто и шапка в същия цвят. 

Кралицата тържествено получи и ключовете на Единбург на церемония в двореца Холирууд. По-късно пък беше приветствана и в реновирания музей в замъка Стърлинг.

Снимка: Getty Images

В тоалет в тъмносиньо тя посети едно от последните диви пространства в западния край на Глазгоу.

За всеки свой аутфит тя сменя както цвета и модела на шапките си, така и брошките, които носи. В гардероба й няма цвят, който да не присъства – от тюркоазено до лила, от слънчогледовожълто до наситенорозово. И макар да обича да кспериментира с нюансите, в едно нещо винаги е стриктна - любимите бижута са й перлите.

Снимка: Getty Images

В Единбургския институт по климатология, част от Единбургския университет, заедно със сестра си научиха повече за работата на Шотландия по проблемите и изменението на климата.