За трета поредна година в България се състоя един от най-известните конкурси за бармани в света Absolut Invite. Пет отбора от едни от най-популярните барове в България – "Memento", "Щастливото Прасе", "PM", "Jasmine" и "Martini Bar", се изправиха един срещу друг в предизвикателните кръгове на конкурса.

Барманите показаха майсторство, класа и различни умения в борбата, но но състезанието спечелиха Никола и Никос от "Jasmine Urban Gastro Bar", които ще представят страната на световния финал в Швеция през юни. 

Всички участници бяха предизвикани да създадат най-впечатляващия коктейл, чрез който да покажат креативност и майсторски принципи на подготовка. Добри презентационни умения, бързина в миксологията, познания относно напитки и рецепти също бяха част от критериите за оценка.

Тази година барманите бяха изправени и пред интерактивно изпитание с видео игра, в което показаха бързина и сръчност. Професионалистите представиха и теоритичните си познания в тест с четири категории – Absolut, нощен живот, история на напитките и специалния сензорен кръг, в които трябваше да дегустират и познаят 12 вида бял алкохол. 

Специално за конкурса като жури се включи известният барман и миксолог Rico Dynan, а от българска страна в журито участваха Велислава Попова (главен редактор на "Дневник") и Радослав Мирчев (собственик на "Бар Петък" и "Mixtape 5").