Изглежда, че всички - от Селена Гомес до Саймън Коуел - са се присъединили към отбора на звездите с фасети през последните години, залагайки на професионална стоматологична работа, с която да поддържат своите ослепително бели усмивки, пише "Хелоу".

Има обаче една знаменитост, която упорито отказа да се присъедини към тази група – и това е звездата от „Карибски пирати“ Джони Деп, който предизвика същински дебат относно зъбите си, които са във видимо недобро състояние.

След продължителна и нашумяла съдебна битка с бившата си съпруга Амбър Хърд, Джони Деп направи първата си публична изява на филмовия фестивал в Кан през 2023 г., за да промотира филма "Жан дю Бари", в който той играе френския крал Луи XV.

Още тогава интернет потребителите изразиха притесненията си, като един от тях написа в социалната мрежа X: „На тези зъби им остават няколко месеца, преди да паднат.“

„Не мисля, че е виждал четка за зъби от администрацията на Клинтън“, пише друг.

Снимка: Getty Images

„Хари Потър и водовъртежът на кариеса“, иронизира друг потребител, имайки предвид ролята на Деп в продължението на Хари Потър - "Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд".

Джони Деп стана изключително популярен с ролята си на капитан Джак Спароу в "Карибски пирати" през 2003 г. – за да се доближи до уникалния чар на героя си, той си постави златни коронки на някои от зъбите си - ход, който според него е бил посрещнат със съпротива от ръководителите на продукцията.

В интервю пред "Лос Анджелис Таймс" през 2003 г. той си спомня срещата с изпълнителния екип преди началото на снимките: „Джери [Брукхаймър, продуцент на филма] се чувстваше малко неудобно и ръководителите на "Дисни" не бяха особено ентусиазирани от това… Казах им: „Вижте, това е изборът, който направих. Познавате работата ми. Така че или ми се доверете, или ме освободете.“ За щастие, те не са го направили.

Феновете отдавна спекулират, че стоматологичните процедури, които тогава са били направени на Джони, за да разцъфти образът му на чаровния пират, са причинили трайни увреждания на зъбите му, оставяйки петна - и го принуждават да запази някои от златните коронки на зъбите си, въпреки че той никога не потвърждава тези слухове.

Снимка: Getty Images

Говорейки пред Dark Horizons през 2005 г. за ролята си в „Чарли и шоколадовата фабрика“, актьорът, който играе Уили Уонка във филма, говори за важността на постигането на перфектния външен вид на героя.

„Беше невероятно важно да го усетя - да мога да облека този костюм, да имам тези коронки на зъбите си, което всъщност малко промени и формата на лицето ми“, споделя Деп.

По време на кръстосан разпит в процеса за клевета срещу Амбър Хърд, Джони разкри за миналото си, белязано от злоупотреба с вещества и алкохол, твърдейки, че е приемал медикаменти за „самолечение“. Той призна, че е бил пристрастен към опиоидите след болезнено нараняване, но потърсил помощ, след като разбрал, че е тръгнал по грешния път.

Снимка: Getty Images

Според експерти от Американския дентален център злоупотребата с вещества може да има опустошителни ефекти върху оралното здраве. Кокаинът може да доведе до свиване на венците и загуба на зъби, марихуаната може да причини сухота в устата, което води до натрупване на плака и бактерии - и в крайна сметка до тежък кариес. А алкохолът може да облекчи болката от всякакви зъбни проблеми, което води до игнорирането им - и в крайна сметка до тяхното влошаване с течение на времето.

В допълнение към злоупотребата с вещества, Джони е споделял, че пуши от дете. Той дори се шегува в интервю пред „Сиатъл таймс“, че иска „да има още една уста, присадена към лицето, за да пуши повече. Вместо три кутии на ден, искам да пуша шест кутии на ден“.