Може и да не са минали повече от две години от излизането на последната серия от "Хари Потър и даровете на смъртта - част II", но освен дали Джоан Роулинг ще напише продължение на историята, другият най-често задаван въпрос е какво правят актьорите от сагата в момента.


Вдъхновяващата история на самотната майка Дж. К. Роулинг
 

Даниел Радклиф

Снимка: facebook.com/danielradkliff


Даниел вече е на 24 години и оправда всички очаквания, които му предвещаваха страхотна актьорска кариера от първия "Хари Потър". В момента е уважаван млад актьор и ако следите интервютата му, вече знаете, че е много симаптичен и доста интелигентен млад мъж. Той стана хит на Бродуей и на театралната сцена в Лондон, където изигра и роля, за която трябваше да е чисто гол пред публиката.  За ролята си в "Как да успееш в бизнеса, без да се опитваш" получи номинации за награди. Даниел е доста зает - участва във филми, пиеси, телевизионни сериали и е гост на редица представления. Ако не сте гледали комедията "Тефтерчето на младия доктор" (A Young Doctor’s Notebook), вижте го - приятен е. Предстои му и участие в нова адаптация на Франкенщайн, където Даниел ще играе Игор. Очаква се филмът да излезе следващата година. Междувременно...

...припомнете си филма "Жената в черно" с Даниел Радклиф в главната роля

 

 

 

 

Рупърт Гринт

Животът след "Хари Потър" се оказа приятен за всички главни актьори. От глуповатия, не особено социален и често незабележим Рон Уизли, Рупърт Гринт се превърна в търсен актьор в остроумната комедийна драма - вижте например "Шофьорски курсове" (Driving Lessons), където си партнира с "майката на Уизли" - Джули Уотърс. В подобна стилистика са и "Cherrybomb" и "Дива мишена" (Wild Target). За разлика от приятеля си Даниел Радклиф, който след Хари Потър покрива доста широко разнообразие от жанрове, Рупърт се придържа неотклонно към британското кино. Изигра британски войник в "Cross of Honour", работник в ресторант за бързо хранене в "Супер Клайд" (Super Clyde), а трудно ще намерите нещо по-британско от "Postman Pat". Последният му филм ще излезе догодина - "Enemy of Man" е нова адаптация на Макбет от Шекспир, а компания в лентата ще му правят Шон Бийн и Чарлс Денс (от "Игра на тронове).

 

 

 

Ема Уотсън

Снимка: facebook.com/emmawatson


На кой не му достави удоволствие да наблюдава как от малък зубър на име Хърмаяни, Ема се превърна в изкусителна и красива млада дама? Е, след "Хари Потър" Ема се захвана с няколко различни неща, но изглежда, че подобно на други млади момичета, все още не е съвсем наясно какво точно иска да прави. Докато все още сагата за "Хари Потър" не беше съвсем приключила, Ема се снима в няколко други проекта. Скоро след края на историята за младия магьосник и неговите приятели, Ема напусна университета Бъркли само след 18 месеца, като негова студентка. За разлика от Даниел и Рупърт, Ема не участва в театрални постановки, но за сметка на това се впусна в модния свят - тя е модел на Burberry и Lancôme. Въпреки това със сигурност не може да устои на изкушението да бъде на екран. Тя се снима в "Моята седмица с Мерилин", както и в "Предимствата да бъдеш аутсайдер". Следващата година пък излиза епосът "Ноа", където нямаме търпение да я гледаме.

Откъс от "Предимствата да бъдеш аутсайдер"

Моята седмица с Мерилин

Ема Уотсън: Краят на „Хари Потър” ме освободи


Том Фелтън

 

Снимка: facebook.com/tomfelton


Ролята на злодея Драко Малфой изобщо не навреди на Том Фелтън. Искаме или не, винаги сме го харесвали поне малко. Но знаете ли, че Том освен актьор, е и певец? Ако потърсите достатъчно упорито, вероятно ще успеете да намерите някои от парчетата му. След "Хари Потър" Том изигра няколко роли във филми и в телевизионни сериали. Следващата година ще можем да го гледаме във филма "Призраците на Тихия океан" (Ghosts of the Pacific), който е основан на истинска история, случила се по времето на Втората световна война.