Повече от 30 години Хю Джакман, който на 12 октомври навърши 55 години, е приятел с Никол Кидман. Двамата играят любовници на екрана във филма на Баз Лурман "Австралия" (2008 г.). В живота са приятели и то големи приятели.

Хю Джакман и Никол Кидман се запознават в средата на 90-те години на миналия век чрез Дебора-Лий Фърнес, (бивша) съпруга на австралийския актьор и най-добра приятелка на австралийската актриса.

Фърнес и Кидман се запознават няколко години по-рано в Лос Анджелис. Дебора дава стая от жилището си на Никол, която пристига от Сидни, за да прави кариера в Холивуд и двете стават неразделни.

Снимка: Getty Images

На свой ред Никол Кидман и Хю Джакман стават близки. А раздялата на актрисата с Том Круз през 2001 г. ги сближи още повече. "Когато се разведох, Хю и Деб ми помогнаха да се излекувам", казва Никол Кидман пред австралийския Women's Weekly.

"Те бяха едни от най-добрите ми приятели през този период", допълва австралийската актриса, която може да разчита и на подкрепата на британската актриса Наоми Уотс. Приятели, които са били до нея в трудни и тежки моменти.

През юни 2006 г. Никол Кидман, след раздялата с Том Круз, се омъжва за австралийския кънтри певец Кийт Ърбан в Сидни. На сватбата присъстваха Ръсел Кроу, Наоми Уотс, Баз Лурман и, разбира се, Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

Но Хю Джакман не само приветства съюза на Никол Кидман и Кийт Ърбан. Актьорът от музикалния театър взел микрофона, за да изпее "Tenterfield Saddler" на Питър Алън, любимата песен на младоженеца: "Изпях я за тях, а Кийт също я изпя".

Хю Джакман описва булката и младоженеца като "фантастична двойка". А за приятелката си той казва: "Тя изглеждаше като принцеса, беше невероятна. Това, което забелязах, беше колко щастлива и лудо влюбена беше, колко искрено се радваше." 

Вижте повече за Никол Кидман в следващото видео: