Актрисата Джейн Сиймор, която много хора в България познават заради ролята ѝ в Култовия сериал “Д-р Куин Лечителката”, смята, че именно заради нея наградите „Златен глобус“ вече не се излъчват на живо. Тя има два броя от престижната награда за кино и телевизия и когато е излязла на сцената, за да получи първата от тях преди 40 години, се е случило нещо, невиждано до този момент по телевизията – кърмата ѝ е потекла.

В интервю за подкаста „Wardrobe Malfunctions“ (Неизправности в гардероба) актрисата разказа, че през 1982 г. тъкмо е била родила дъщеря си Катрин Флин. През тази година е номинирана за наградата „Златен глобус“ за пръв път, благодарение на ролята си в „На изток от рая“. За нейна изненада, успява да спечели и извикват името ѝ на сцената.

Когато излиза, за да вземе наградата си, осъзнава, че предната предна част на роклята ѝ е мокра. Кърмата ѝ е потекла в най-неподходящия момент.

Джейн Сиймор с наградата "Златен глобус" през 1982 г.
Снимка: Getty Images

„Доколкото си спомням носех черно, така че вероятно не се е виждало чак толкова“, разказа актрисата. „Обаче аз взех, че казах на живо по телевизията, че благодаря на бебето си, защото тъкмо ми е дошла кърмата.“

Дали заради това или просто като съвпадение, но престижните награди никога отново не са излъчвани на живо. Цялата церемония се предава по телевизията с известно закъснение, за да могат да се изрежат неподходящи моменти. Самата Сиймир е убедена, че именно тя е причината: „Ето защо Златните глобуси не са на живо – заради мен. Никога след това церемонията не е била на живо. Има закъснение, в случай че някой има неизправност в гардероба като Джейн Сиймор“, сподели тя.

Снимка: Facebook/Getty

Това не е първото излизане на Джейн Сиймор на сцената на Златните глобуси. Актрисата получава още 7 номинации за престижната награда и я печели още веднъж – през 1993 г. за ролята си в „“Д-р Куин Лечителката”.