Ако сте били достатъчно възрастни към края на 90-те, няма начин да не си спомняте култовия сериал “Д-р Куин Лечителката”. В него прекрасната Джейн Сиймор (считана от мнозина за най-красивото момиче на Джеймс Бонд) играеше лекарка в Дивия запад. Сериалът, който беше хит в България, си остава класика и в САЩ, където зрителите скоро ще могат да си го припомнят, благодарение на стрийминг платформата а телевизия CBS.

Снимка: Getty Images

По този повод някои от звездите в сериала се събраха онлайн, за да си припомнят времето, когато хитовата поредица се снимаше.

Те си припомниха забавни ситуации от снимачната площадка и почетоха паметта на някои от по-възрастните актьори, които починаха след края на сериала.

Актрисата Джейн Сиймор разказа как в един от епизодите великият музикант Джони Кеш е бил гост актьор. В почивката той е взел китарата си и е изнесъл безплатен концерт на всички от екипа.

Актьорът Франк Колисън, който изпълняваше ролята на Хорас, разказа забавна случка с по-възрастната актриса Барбара Бабкок. Наложило им се е да снимат сцена със зимни дрехи през август и всички са умиралиот жега, освен Барбара. Тогава някой я е попитал как успява дори да не се изпоти, а тя е отвърнала, че си представя, че е гола върху айсберг. Тогава Франк Колинс се обърнал към нея и казал: "Аз като си те представя гола върху айсберг и изобщо не ми става по-хладно."

Али Милс пък си припомни колко са се смяли, когато са снимали епизода "Женска вечер", в който няколко мъже се преобличат като жени, за да получат безплатни напитки в бара. В сцената са участвали Уилям Шокли и възрастният Орсън Бийн, който почина през февруари тази година. Снимките на епизода не са протичали гладко и всички актьори са били уморени и измръзнали. В един момент Орсън Бийн толкова много се ядосал, че хвърлил дамската си чанта и си тръгнал.

Снимка: Getty Images

“Д-р Куин лечителката” се снимаше между 1993 г. И 1998 г. Сериалът е считан за последния успешен уестърн сериал в историята на телевизията.