Кампанията за преизбиране на американския президент Доналд Тръмп вече е в разгара си, но някои от решенията, които екипът му взема са… странни. Малко след като беше започната кампания за импийчмънт на президента на САЩ, на страницата „Trump War Room” в Туитър, която „бори фалшивите новини и отвръща на атаките на опонентите”, се появи видео с Доналд Тръмп като Танос от поредицата „Отмъстителите”.

Във видеото Танос-Тръмп заявява, че е „неизбежен” и с едно щракване на пръстите си заличава част от лидерите на демократическата партия. Посланието на видеото е ясно, но е малко странно, че е избран именно образът на Танос, който е масов убиец, извършител на най-големия (измислен) геноцид на света (буквално унищожава половината живи същества във вселената) и е най-опасният злодей във вселената на „Отмъстителите”.

В последната част от поредицата, който стана и най-успешния филм на всички времена, Отмъстителите се събират за последен път и повеждат война, за да унищожат Танос. В крайна сметка и с цената на много жертви, злодеят е унищожен.

Един от хората, които не одобриха кампанията на президента Тръмп беше създателят на комиксовия персонаж Джим Стралин. Той изрази възмущението си в социалните мрежи:

След като първоначално се почувствах оскърбен, когато видях този помпозен клоун да използва моето творение, за да задоволи инфантилното си его, в крайна сметка осъзнах, че лидерът на моята страна, а и на свободния свят, всъщност се радва да се сравнява с масов убиец. Колко откачено е това? Живеем в тъжни и странни времена. За щастие всичко, дори националните кошмари, в крайна сметка свършва.

Старлин създава образът на Танос в началото на 90-те години за трилогията графични романи „Infinity”, която вдъхновява последните два филма от поредицата „Отмъстителите”. Интересно при персонажа е, че макар да е злодей и убиец, той вярва, че постъпва правилно, като унищожава половината живи същества във вселената, защото по този начин подобрява условията за живот на останалите.