Тази година дадохте ли си обещания да спрете да пушите, да отслабнете, да обръщате повече внимание на семейството, да се грижите повече за здравето си? О, да, не се съмняваме, че амбициите и надеждите на всички нас в началото на годината са големи. Само с надежда обаче не се получава, каквото и да си пожелаем. Затова нека извървим малките стъпки през 2014 г., за да я превърнем в успешна и невероятна.

Направете списък с целите

Да, вземете химикал и лист. Настанете се удобно на дивана у дома. Напишете всички онези неща, които искате да постигнете и да ви се случат през годината. Естествено става дума за постижими цели, свързани с вашите умения и знания – да запишете езиков курс, да ви повишат в службата, да спрете цигарите и т.н. Желания от сорта на „да се превърна в принцеса” не се броят.

Купете билет за дълго бленувано пътуване

Направете го още през януари. Не умувайте много-много, за да не се разубедите накрая. Пътуването винаги е начин да преосмислите света, да дадете ново начало, да се запознаете с различни хора, да се вдъхновите, да се заредите положително. Точно от това се нуждаете през 2014-а, за да успеете, нали?

През 2014 г. ще ни привлича всичко интересно, странно и нетрадиционно >>

Пробвайте нови неща

Успешните хора много често са широкоскроени, с голям мироглед и отворени към всичко ново. Не се колебайте да се вкускате в приключения, независимо на колко години сте. Скочете в бънджи, направете планински преход, отидете на море на палатка, запишете курс по нетрадиционни танци или спорт и т.н. Всеки месец си поставяйте нова цел за следващия, за да държите съзнанието отворено и за да развивате въображението.

Не съжалявайте за миналото

Бъдещето се гради с високо вдигната глава, която никога не се обръща назад. Не се опитвайте да си припомняте несполуките на вече отишлата си година, а погледнете напред и помислете какво може да направите, за да не се повтарят те отново.

Научете нови неща

Запишете най-после езиковия курс, за който си мечтаехте, шофьорския, или се преквалифицирайте. Уроци по танци, спорт, яздене също са сред нещата , които ще ви помогнат да разширите знанията, уменията и способността да сте съсредоточени и устремени напред. А и да заършите успешно годината.

Готови ли сте?

 

В годината на Дървения кон е добре да сме пестеливи >>