Идрис Елба, който според мнозина е най-подходящият актьор за ролята на Джеймс Бонд в следващите филми, след напускането на Даниел Крейг, беше едно от големите имена в Холивуд, които се заразиха с COVID-19 през пролетта. В интервю за списание “Radio Times” актьорът сподели, че болестта не му се е отразила толкова физически, колкото емоционално.

Снимка: Getty Images

Макар да не е имал симптоми, актьорът си е направил тест и е установил, че е заразен с новия вирус, който отне живота на повече от половин милион души. Идрис и съпругата му веднага са се изолирали, но тежките симптоми, описвани от някои от останалите болни, така и не са ги застигнали. Двамата са прекарали болестта много леко и все пак тя е имала отражение върху живота им.

“Емоционално ми се отрази много зле, защото по това време не се знаеше почти нищо за вируса”, сподели той. “Изпитвах постоянна нужда да говоря за това, именно защото беше толкова голяма неизвестна. Така че ефектът върху мен и жена ми беше много травматичен.”

Идрис Елба със съпругата си Сабрина Дауър
Снимка: Getty Images

След като се разболя, Идрис Елба заяви, че според него трябва да се наложи задължителна изолация, за да се прекъсне вирусът. И наистина, малко след това почти в целия свят беше наложена такава изолация.

Неотдавна актьорът си навлече доста критики, след като сподели идеята си всяка година да се прави по една седмица карантина, за да се припомнят събитията от 2020 г. След негативната реакция към думите му, той побърза да се извини.

В интервюто си Идрис Елба говори и по друга много наболяла напоследък тема - борбата за расово равноправие в САЩ.

Като един от най-успешните чернокожи актьори, Елба дейно участва в опитите да се промени начинът на мислене на Холивуд и да започне да се дава по-голяма възможност за изява на чернокожи актьори. Той обаче твърдо се противопоставя на идеята стари филми и сериали да бъдат цензурирани, заради остарели расови стереотипи.