Имате ли си домашен любимец? Куче, котка, хамстер? И да имате, и да нямате - тези жовотинки ще разтопят сърцата ви. Събрахме на едно място най-милите и сладки косматковци, за които сме ви разказвали през 2018 година. Гласувайте за тях:

Кое е най-сладкото животинче на 2018 година, което открадна сърцата ви?

Ако не се сещате за историята на конкретното животинче, припомняме ви ги:

Тя е котка, казва се Заппа, живее в Холандия и има повече дрехи в гардероба си и повече последователи в Инстаграм, отколкото ти имаш, сигурни сме! В момента Заппа е на 3 години, но когато била малко коте, собственичката й открила, че снимките с нея, които тя споделя в социалните мрежи, предизвикват небивал интерес. Ето така Заппа се сдобила с Инстаграм профил, който днес е следван от повече от 70 хиляди души.

Снимка: Facebook/Instagram

 

Въпреки че котките си живеят живота на този свят, като по цял ден само се излежават, има някои като Луху, които изглеждат нещастни без причина. Котката живее в китайската столица Пекин със стопанката си Маги Лю и останалите й домашни любимци, като докато тъжното изражение на Луху не изчезва, феновете й в Инстаграм само растат.

 

Снимка: Facebook/Instagram

Той си няма име, но вече е известен, като енотът, който изкачи 23-етажна сграда в Минесота, САЩ. Животното попаднало на висок корниз на небостъргача и вероятно от страх от насъбралата се тълпа и невъзможност да слезе на земята, започнал да се катери по стената на сградата.

Снимка: Facebook/Instagram

 

Куока е най-забавното животно в света, ако съдим по реакцията на потребителите в Инстаграм, които направо полудяха по малкия бозайник от семейство Кенгурови. Макар и с размерите на домашна котка, Куока не изпитва никакъв страх към хората, като дори позира дружелюбно за селфи до новите си приятели, докато снимат с телефон в ръка.

 

Снимка: Facebook/Instagram

 

 

 

Кучето Хенри и котката Балу са спасителното дуо, с което трудно ще се изгубите в планината. Четириногите животни планинарстват неуморно, лагеруват и снегът не ги спира да правят това, което обичат.

Снимка: Facebook/Instagram

6-годишната Уиламина, която е куче йорки, има такива прически и снимки в социалната мрежа, за каквито биха й завидели много кучета и хора. Благодарение на фотографските умения на стопанката й, разбира се - Лаура от Сан Диего, Уили вече има хиляди последователи в Инстаграм.

Снимка: Facebook/Instagram

Кучето Руфус няма начин да не ви разсмее, щом го видите как приключенства, докато спи. 

Снимка: Facebook/Instagram