Елтън Джон отложи прощалното си турне Yellow Brick Road в Европа и Великобритания за 2023 г., тъй като очаква операция на тазобедрената става след „непохватно падане“, пише "Дейли мейл".

74-годишният изпълнител сподели новината в Инстаграм профила си, където подробно описва своята „голяма тъга“, преди да обясни: „Паднах непохватно на твърда повърхност и оттогава изпитвам значителна болка и дискомфорт в бедрото“.

Снимка: Getty Images

„С голяма тъга и тежест в сърце съм принуден да отменя датите за 2021 г. на моето прощално турне Yellow Brick Road в Европа и Великобритания за 2023 г.“, казва Елтън Джон, като пояснява, че инцидентът се е случил в края на лятната му почивка.

Рок звездата ще участва в набирането на средства на Global Citizen Live на 25 септември, за да не разочарова благотворителната организация, и се надява да възобнови турнето си в Ню Орлиънс през януари 2022 г.

„Въпреки интензивното физиотерапевтично и специализирано лечение, болката продължава да се влошава и води до увеличаване на трудностите при движение“, пише певецът.

„Посъветваха ме да направя операция възможно най-скоро, за да се върна в пълна форма и да се уверя, че няма да има дългосрочни усложнения", допълва той.

Още през юли Елтън Джон беше принуден отново да отмени концертните дати от прощалното си турне заради COVID-19.