Двама от най-известните британски артисти - певецът Елтън Джон и актьорът Майкъл Кейн, обединиха усилията си в забавна реклама, която насърчава обществеността да се ваксинира срещу COVID-19, съобщава "Ройтерс".

В момента Великобритания е поставила първите дози ваксина на над 12,6 млн. души и е на път да постигне целта си до 15 февруари - да достигне 15 млн. ваксинирани в четирите приоритетни групи, включително тези на възраст над 70 години.

Съществуват опасения обаче, че някои хора ще избягват ваксините заради битуваща дезинформация или конспиративни теории.

Във видеоклипа виждаме Елтън Джон, който се явява на прослушване за ролята в рекламата и получава критики от режисьора за актьорските си умения.

След като се преструва, че е бил ваксиниран, Елтън Джон запява част от песента "I’m Still Standing" още стоя" - една от неговите хитове - след което режисьорът му казва: "Благодаря, Елтън, ще ви уведомим".

Недоволният Джон му отговаря с думите "няма да намерите никой по-голям", преди в рекламата за ваксината да се появи Майкъл Кейн.

"Здравейте, казвам се Майкъл Кейн", казва 87-годишният актьор. "Току-що се ваксинирах срещу COVID-19. Не боли - не много хора знаят това", казва той репликата, превърнала се в емблематична за него.

Режисьорът благодари на Майкъл Кейн, преди да добави: "Нека малкият да знае, че не е получил работата".

Коментирайки участието си в рекламата, Елтън Джон заявява: "Исках да участвам в този клип, за да помогна на хората да покажат ползите от ваксинирането и как помага да защитим себе си и хората, които обичаме. Надявам се, че всички можем да се обединим и да направим всичко по силите си в борбата срещу тази ужасна болест."