Носителката на "Оскар" Джуди Денч (86 г.) е получила първата си доза от ваксината срещу коронавирус, сподели тя в интервю за BBC News. 

"Мисля, че следващата доза ще е след около 11 седмици. Това е страхотно начало!" - коментира тя за Daily Mail. 

Акрисата разказа, че правенето на видеоклипове за Тик Ток с внука й Сам Уилямс е било животоспасяващо за нея. През юли те споделиха няколко такива. 

"Не знам нищо за Тик Ток. Сам е човекът, който е технически грамотен е и има много идеи. Той ме накара да го направя. Трябваше да репетирам всички тези движения. Не си мислете, че всичко ми идва естествено." - уточни тя за Channel 4 News. 

Звездата на "Котките" добави, че всеки ден по време на пандемията за нея е бил предизвикателство да открива нещо ново - прекарвала времето си в рисуване, изучаване на сонети на Шекспир и др. 

Снимка: Getty Images

Дейм Джуди Денч е една от най-големите британски актриси, участвала е в стотици филми и има десетки международни награди. Ролята, която ѝ донася „Оскар“ и я прави изключително популярна извън Великобритания, всъщност ѝ дава само 8 минути екранно време. 

През 1998 Джуди Денч е избрана да изиграе кралица Елизабет I в романтичната комедия „Влюбеният Шекспир“. Цялата ѝ роля се състои само от 8 минути екранно време, но въпреки това е изпълнена с толкова енергия и актьорско майсторство, че Денч получи наградата „Оскар“ за най-добра поддържаща женска роля. 

Успехът на „Влюбения Шекспир“ я превърна в звезда не само за британското, но и за световното кино.