73-годишният холивудски актьор Арнолд Шварценегер получи първата доза от ваксината срещу COVID-19. Видео от ваксинацията показва как докато той е в колата си, медицинска сестра му слага инжекция през прозореца.

Бившият губернатор на Калифорния публикува видеото в социалните мрежи с текст: "Никога не ми е било по-приятно да се редя на опашка. Ако сте в приоритетните групи, се запишете. Елате с мен, ако искате да живеете!"

В подробен коментар той сподели наблюденията си за ваксините и информирането:

"Винаги съм казвал, че трябва да знаете силните си страни и да се доверявате на експертите. Ако искате бицепси, слушайте мен, защото с това се занимавам цял живот и съм известен като най-добрия бодибилдър за всички времена. Всеки има своята специалност.

Д-р Фаучи, вирусолозите и епидемиолозите са изучавали болести и ваксини цял живот, затова аз им вярвам и ви съветвам да им вярвате и вие. Няма как да научим повече от тях, гледайки видеа в YouTube. Простичко е: ако дома ви гори, вие звъните в пожарната, а не отваряте YouTube. Ако получите инсулт, се обаждате в спешна помощ, а не пишете пост в група във Фейсбук. Ако 9 лекари ви казват, че имате рак и трябва да се лекувате, а един ви обещава, че ще мине от самосебе си, вярвайте на деветимата. В нашия случай, буквално всички експерти от цял свят ни казват, че ваксината е безопасна - само няколко души в социалните мрежи са несъгласни.

С други думи, ако количеството хора, на които вярвате, се смалява и вие все повече се изолирате от останалите, това може би е знак, че влизате в затворен кръг от дезинформация. Някои казват, че е проява на слабост да вярваш на експерти. Глупости. Слабост е да си признаеш, че не знаеш всичко. Слабост е да мислиш, че нямаш нужда от съвети на експерти и да вярваш само на източници, които потвърждават това, в което искаш да вярваш."

Вижте как Арнолд се ваксинира във видеото по-горе.