Д-р Антъни Фаучи е директор на Националния институт за алергии и инфекциозни заболявания на САЩ, член на щаба за борба с коронавируса и един от главните опоненти на президента Доналд Тръмп.

Наскоро, след интервю пред CNN, д-р Фаучи беше попитан полушеговито: Кой холивудски актьор бихте искали да ви изиграе? И той отговори: Брад Пит. Е, желанието му се сбъдна.

В предаването Saturday Night Live актьорът изигра скеч, в който се опита да обясни част от изказванията на американския президент от последните дни.

Например, думите на Тръмп, че очаква ваксина "относително скоро" Пит (в ролята на Фаучи) коментира така: "Относително скоро" е интересна формулировка. В контекста на историята на човечеството - да, наистина, ваксината ще е тук относително скоро. Само че, ако кажете на ваш приятел, че идвате "относително скоро", а се появите след година и половина, е много вероятно приятелят ви да е "относително сърдит".

Изказването на Тръмп: "Наречете го бацил, наречете го грип, наречете го вирус, наричайте го както си искате, съмнявам се, че някой знае какво е това изобщо", е контрирано с "Ние знаем какво е".

А на предложението да се инжектира дезинфектант, актьорът се извинява, че ще наруши правилото да не докосваме лицата си и се хваща за главата.

В края на видеото Брад Пит сваля перуката и се обръща лично към лекаря, за да му благодари за приноса в борбата със заразата. Два дена по-късно излезе и видео с реакцията на доктора, който е доволен от образа си в популярното шоу и споделя, че холивудският актьор е "страхотен човек".