Водещата Елън Дедженеръс отново започна да прави предаването си, след като през декември ѝ се наложи да го прекрати заради COVID-19. В първото шоу за годината Елън реши да разкаже за заболяването с чувство за хумор.

"Случват се много негативни неща, затова нека поговорим за нещо позитивно – теста ми за COVID", пошегува се тя.

Водещата разказа, че е научила новината, докато се е готвела за началото на снимките на епизод от предаването през декември.

"Подготвях се да запиша шоуто. Правеха ми прическа, слагаха ми грим. И тогава асистентът ми Крейг влезе и каза, че са излезли резултатите ми от теста и съм позитивна. Тогава всички около мен се разбягаха. Разбягаха се! И някои още не са се върнали", казва тя.

Болестта е създала проблеми на Дедженеръс и в семейния ѝ живот. Когато е научила за резултатите от теста, съпругата ѝ Порша де Роси я е накарала да спи в отделна стая.

Снимка: Getty Images

След това водещата описва симптомите, които е имала. Тя разкри, че първите три дни е била много отпаднала и е спала по 16 часа на ден.

"На четвъртия ден се събудих с болки в гърба и си помислих, че съм разтегнала мускул, защото спя в различно легло. Болката обаче продължи и докторите ми предписаха лекарства за отпускане на мускулите – болестта най-после даваше резултат. Хапчетата обаче не помогнаха и гърбът продължи да ме боли и се влоши. Имах чувството, че съм пукнала ребро", допълва тя.

Водещата е била изненадана, че тази болка е симптом на коронавируса, тъй като не е имала никакви други симптоми на болестта.

"Това беше единственият ми симптом. Нямах главоболие, нямах треска. Не загубих вкуса си… макар че всъщност носих кроксове с чорапи по цял ден, така че вие ще отсъдите за това", казва Елън.

Водещата няма представа как се е заразила с вируса, защото е спазвала всички мерки за безопасност.

"Носех маска. Миех си ръцете. Облизах само 3-4 брави, така че как съм се заразила остава мистерия за мен", допълва Дедженеръс.