Супермоделът Джиджи Хадид беше арестувана и впоследствие освободена от затвора на Каймановите острови за притежание на наркотици, съобщи "Сън".

Тя беше задържана след кацане с частен самолет на международното летище Оуен Робъртс в Джорджтаун на Гранд Кайман на 10 юли.

Хадид е била претърсена от митническия персонал и в багажа й е намерено "малко количество марихуана и инструменти за пушене", което е довело до нейния арест.

Принцесата на пистата и дъщерята на Йоланда Хадид и нейн приятел бяха „арестувани по обвинения във внос на марихуана и внос на парафеналии за пушене на канабис“, твърди изданието.

По-късно обаче беше установено, че веществото е само за лична употреба.

Арестът на Хадид е обработен в Кралския център за задържане на Каймановите острови, където тя е уредила освобождаването си под гаранция.

Два дни по-късно тя и нейна приятелка се явиха пред съда, за да бъдат официално обвинени.

Двамата се признаха за виновни и бяха осъдени да платят глоба от 1000 долара, но напуснаха залата без присъди в досиетата си, пише още БГНЕС.

Посещението на Хадид на островите беше част от "момичешко пътуване", което тя организира.

Снимка: Getty Images

Представител на модела увери пресата, че марихуаната е закупена легално от Ню Йорк, по медицинска рецепта.

„Също така марихуаната е законна за медицинска употреба на остров Голям Кайман от 2017 г. насам. Нейното досие остана чисто и тя се наслади на останалата част от времето си на острова“, се казва в изявлението.