Един емоционален пост във фейсбук на учителка за това как нейни ученици гладуват привлича вниманието на две известни личности, които приемат присърце мисията да хранят в продължение на година цяло училище.

Преди 3 седмици учителката Брук Гоинс от началното училище Jacksboro  в Тенеси публикува силни думи в социалните мрежи за дете, което я питало дали няма храна, която може да занесе у дома, защото нямат.

Днес плаках на работа. Не защото мразя работата си или защото е твърде тежка (наистина е такава). Днес плаках за дете, което толкова невинно говореше за липсата на храна... То ме погледна и каза „тези малки спагети – нямаме такива у дома, но когато ям от тях ми става топло на коремчето и ми помагат да заспя.“ Плаках пред 20 деца. Никое дете не трябва да бъде гладно, никога“, написа Брук във Фейсбук.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дженифър Лопес и годеникът й Алекс Родригес светкавично решават да подадат ръка на учителите в началното училище в Тенеси, които със собствени средства започнали да купуват храна, която децата да носят вкъщи, за да са сигурни, че няма да си лягат гладни.

„Чухме, че учителите помагат на учениците да носят храна вкъщи, когато нямат достатъчно. Когато видяхме историята, тя успя да разплаче не само мен, но и Алекс“, написа родената в Бронкс 50-годишна певица и актриса в Инстаграм, където се появи и видео с доставянето на първите кашони с храна за учениците там.

През следващите 365 дни училището ще се радва на пресни продукти от новата компания за доставки на храна на Джей Ло и Алекс „Tiller & Hatch“. Този ход на световноизвестната двойка може и да е добре планирана пиар стратегия, но най-важното от всичко си остава фактът , че децата няма да гладуват.

„Щастливи сме, че сме в бизнеса с партньори, които също вярват, че никое дете не трябва да си ляга гладно. Всеки трябва да има достъп до вкусна и полезна храна. Това беше любимият ми момент от месеца и най-доброто нещо, което успяхме да направим“, завършва поста си Джей Ло.

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos